Κυκλοφορεί από την Insurance Innovation το μοναδικό βιβλίο στην ελληνική γλώσσα για την οδηγία IDD

Κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες το μοναδικό βιβλίο για την οδηγία IDD και συγγραφέα την οικονομολόγο Μυρτώ Χαμπάκη.

Το βιβλίο αποτελεί ένα πρακτικό Οδηγό για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η Οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει  τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, την σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και την διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης, καταλληλόλητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει εν συντομία, αλλά ουσιαστικά, το πώς διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 – την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η κ. Μυρτώ Χαμπάκη, γνωστό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς με υψηλή τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε on line από το www.insuranceinnovation.gr/publications ή τηλεφωνικά στο 2315 311282.

Αποκλειστικός χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία επισκευής & αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων GLASSDRIVE.  (www.glassdrive.gr)

Το νέο βιβλίο της κας Χαμπάκη παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του 24ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου του insuranceforum.gr στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η κα Χαμπάκη αναφέρθηκε στο ερώτημα που απασχολεί  εδώ και καιρό την ασφαλιστική βιομηχανία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και αφορά στους λόγους της υιοθέτησης των πολλαπλών νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων ετών. Αφού ανέλυσε του λόγους που σχετίζονται με την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση, προσέθεσε  «Οι ενέργειες του κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου στον κλάδο σήμερα επιφέρουν ρυθμιστικές συνέπειες αύριο. Αυτό αποτελεί τροφή για σοβαρή σκέψη και προβληματισμό, γιατί αν εν τέλει επιδιώκουμε «λιγότερη νομοθεσία» στο μέλλον, τότε θα πρέπει να ρυθμίσουμε τις καθημερινές μας επαφές με τους πελάτες μας στο παρόν. Μετά τις δύσκολες έννοιες του Solvency II για τον κλάδο μας,  η Οδηγία IDD φαντάζει λιγότερο τεχνική μεν, αλλά καθόλου απλή στην εφαρμογή αφού δεν αποτελεί μια “εσωτερική άσκηση ετοιμότητας” των εταιριών. Επηρεάζει άμεσα την σχέση όλης της αλυσίδας των πωλήσεων με τον καταναλωτή».

Η κα Χαμπάκη ανέφερε ότι σχεδίασε τη δομή του βιβλίου βασιζόμενη στα ερωτήματα που έχει δεχτεί από τον κλάδο της διαμεσολάβησης σε παρουσιάσεις και σεμινάρια για την Οδηγία, τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Ελλάδα και τέλος, ευχήθηκε το βιβλίο να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα του σύγχρονου διαμεσολαβητή.

Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία του βιβλίου στο  www.insuranceinnovation.gr/publications

Παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση του βιβλίου

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]