Εξώδικο στο Ε.Ε.Α από την ΝΝ!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insuranceforum.gr πριν δέκα περίπου ημέρες κατέφθασε εξώδικος διαμαρτυρία στο κτήριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με αποστολέα την ασφαλιστική εταιρεία.

Μέχρι στιγμής δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο του εξωδίκου, αλλά αφορά στις νόμιμες κινήσεις από πλευράς Επιμελητηρίου για την προάσπιση των συμφερόντων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που συνεργάζονται με την εν λόγω εταιρεία.

Να υπενθυμίσουμε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας από τα μέσα του καλοκαιριού όταν μέρος των συνεργατών της ΝΝ αρνήθηκε να υπογράψει τις νέες συμβάσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες περιείχαν όρους που αντιτίθενται στις διατάξεις του Ν.4583/18.

Και ενώ οι αντιδράσεις συνεχίζονται, επόμενη ενέργεια αποτελεί η μεγάλη κινητοποίηση (ΠΟΑΔ, ΕΕΑΕ, ΠΣΣΑΣ, ΠΣΑΣ) των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έξω από τα γραφεία της ΝΝ την Πέμπτη 24/10/2019 στις 11 το πρωί.

Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

 «Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας, τις προσκλήσεις για απάλειψη καταχρηστικών όρων, τις συναντήσεις σε επίπεδο ΚΕΕΕ, ΕΕΑ και Επιτροπής Διαμεσολαβούντων για εύρεση ορθής λύσης η Διοίκηση της ΝΝ ακολουθεί την τακτική της εμμονής σε μία καταφανώς αυθαίρετη ερμηνεία.»

Nα σημειώσουμε πως το ΕΕΑ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΝΝ, η οποία κοινοποιήθηκε και στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ζητώντας την παρέμβασή τους στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους με την επισήμανση ότι:

«Η μη πιστή εφαρμογή της νέας νομοθεσίας διασαλεύει την ισορροπία που όλοι έχουν συμβάλλει για να επιτευχθεί στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης. Στην παρούσα χρονική στιγμή που η ιδιωτική ασφάλιση βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις και λαμβάνει θετικά μηνύματα για το μέλλον, δεν συντρέχει λόγος να δημιουργηθούν εντάσεις, τριβές ή προβλήματα σε θέματα που η νομοθεσία έχει προβλέψει και λύσει.»

Σύμφωνα επίσης, με τις ίδιες πληροφορίες, αφενός η ΔΕΙΑ δήλωσε αναρμόδια (!!!) επί του θέματος και παρέπεμψε στο αρμόδιο Υπουργείο και αφετέρου η Ε.Α.Ε.Ε δήλωσε πως εφόσον το ζήτημα αφορά μέλος της δεν μπορεί να παρέμβει η ίδια(!!!).

Η δημοσιογραφική ομάδα του Insuranceforum.gr προχώρησε σε μεγάλη έρευνα για την υπόθεση ΝΝ, που θα δημοσιευτεί στο το πρώτο τεύχος του «The Insurer», του νέου περιοδικού αποκλειστικά για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Το περιοδικό «The Insurer»  κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες και θα διανεμηθεί σε περισσότερους από 1.600 ήδη συνδρομητές του περιοδικού.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]