Οδηγία IDD

από την Μυρτώ Χαμπάκη . Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

€18,00

Χορηγός Έκδοσης

 

SOLVENCY II – Η Μεγάλη Εικόνα

από την Μυρτώ Χαμπάκη. Ένας οδηγός για το νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων.

29,00

Ενας οδηγός για τις κανονιστικές απαιτήσεις που εισάγει η οδηγία IDD (Insurance Distribution Directive) για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Με τη χρήση κατανοητής γλώσσας και με δομή που συμβαδίζει με τα πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες του κλάδου, το βιβλίο προσεγγίζει  τις ελάχιστες προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προσυμβατική ενημέρωση, την σύγκρουση συμφερόντων, την οργάνωση και την διακυβέρνηση των καναλιών διανομής και των προϊόντων καθώς και των απαιτήσεων επιμόρφωσης , καταλληλότητας και αξιοπιστίας.

Στόχος του βιβλίου είναι να περιγράψει εν συντομία, αλλά ουσιαστικά , το πώς  διαμορφώνεται η νέα πραγματικότητα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την 1η Οκτωβρίου 2018 – την ημερομηνία σταθμό για την οριστική υιοθέτηση του νέου πλαισίου.

 

Ένας οδηγός για το νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων. Δεύτερη έκδοση με αναφορά στον Ν.4364/2016.

Το Solvency II αποτελεί πλέον πραγματικότητα για την Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά. Η 1.1.2016 σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον κλάδο αφού με την υιοθέτηση του νέου εποπτικού πλαισίου για την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών, η ασφαλιστική βιομηχανία άλλαξε σελίδα.

Το νέο πλαίσιο, το οποίο θα αντικατέστησε πλήρως τον Ν.400/70 με τον αντίστοιχο Ν.4364/2016 , δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη για τη χρήση νέων και εξειδικευμένων τεχνικών Διαχείρισης Κινδύνων, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας και εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο.

Στόχος του βιβλίου είναι η παροχή σφαιρικής εικόνας των νέων πολύπλοκων απαιτήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για περαιτέρω εμβάθυνση αλλά και ως έγκυρη πηγή ενημέρωσης και επιμόρφωσης για τα στελέχη της αγοράς, τους σπουδαστές του ασφαλιστικού αντικειμένου και τους φοιτητές τμημάτων ασφαλιστικής επιστήμης.

Tο βιβλίο «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» αποτελεί μια ολοκληρωμένη πηγή ενημέρωσης για τα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου που προβληματίζονται και θέλουν να σχηματίσουν εύκολα και σύντομα, μια σφαιρική άποψη για τις σημαντικότερες πτυχές της Οδηγίας Solvency II που θα διαμορφώσουν το «αύριο» του κλάδου.

 

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Μυρτώ Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester από όπου πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές. Είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών των INSEAD Business School και Oxford University.

Τα τελευταία 23 χρόνια εργάστηκε σε διάφορες θέσεις ευθύνης στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα: στην Deloitte Ελλάδος, στην Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και στην Crowe SOL Consulting. Στην παρούσα φάση εργάζεται στην ασφαλιστική εταιρία Νομικής Προστασίας ΑRAG SE Hellas.

Επί σειρά ετών διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί και στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει επιστημονική συνεργάτης σε αρκετά συνέδρια των Financial Times στην Ελλάδα κι ομιλητής σε πληθώρα εκδηλώσεων ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Solvency II-Η μεγάλη εικόνα» και το 2018 το νέο βιβλίο με τίτλο «IDD, Ένας πρακτικός οδηγός για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων» από τις εκδόσεις Insurance Innovation.

Σχετικά με την Insurance Innovation

Η Insurance Innovation ιδρύθηκε το 2010 και είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Διαχειρίζεται τις κλαδικές ιστοσελίδες insuranceforum.gr (δημοσιογραφικό portal) και το insurancewebinars.gr (εκπαιδευτικό portal). Επίσης, διοργανώνει και υλοποιεί ημερίδες, ασφαλιστικά συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο (insurance events). Το 2015 εισήλθε στον εκδοτικό τομέα εκδίδοντας το πρώτο βιβλίο–οδηγό για το νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τίτλο «SolvencyII – Η μεγάλη εικόνα».

Φόρμα ΠαραγγελίαςΓια παραγγελίες από Κύπρο υπάρχει επιπλέον κόστος 7.5€. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Για παραγγελίες άνω των 6 βιβλίων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@insuranceinnovation.gr ή στο τηλέφωνο: 2312 201 003


Στοιχεία Τιμολογίου


Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Προσοχή!

Για την επιβεβαίωση της παραγγελίας, προχωρήστε στην online πληρωμή ΜΕΤΑ την αποστολή της φόρμας, συμπληρώνοντας τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

€ 20,00 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 38,00 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 56,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 74,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 93,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 31,00 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 60,00 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 89,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 118,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ
€ 148,50 ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ

Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί στο sales@insuranceinnovation.gr ή καλέστε μας: 2312 201 003