Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια σε χιλιάδες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές – ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ

Ανατροπές στα οικονομικά χιλιάδων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών επιφέρει η νέα πραγματικότητα με τις νέες κλίμακες ασφάλισης που ισχύει από 1/1/2017.

Βάσει του σχεδιασμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τα πρώτα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές, στο 20% του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του 2015, ξεκίνησαν να αποστέλλονται από τις 30 Ιανουαρίου, με στόχο όλοι οι ασφαλισμένοι να λάβουν ενημέρωση, αλλά και τον 25ψήφιο κωδικό πληρωμής πριν από την καταληκτική ημερομηνία εξόφλησης, ήτοι τις 28 Φεβρουαρίου.

Η πληρωμή θα γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος (ΔΙΑΣ), με εντολές πληρωμής ή με άμεση χρέωση λογαριασμού μέσω του διακριτού κωδικού εντολής 25 ψηφίων.
Πρέπει να σημειώσουμε πως για τις εισφορές που έχουν δημιουργηθεί έως 31/12/16 οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία που ίσχυε, καθώς αυτές θα εισπράττονται μέσω των «παλαιών» συστημάτων.
Στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» παρουσιάζεται μέσα από παραδείγματα πώς διαμορφώνονται οι εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, νέους επιστήμονες και αγρότες.
Για τους αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες, που πλέον θα λέγονται «ασφαλισμένοι με βάση το άρθρο 39», η κατώτατη εισφορά καθορίζεται στα 167,95 ευρώ τον μήνα.
Για παράδειγμα, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με καθαρές προμήθειες 20.000 ευρώ ετησίως θα πληρώσει για την κύρια σύνταξη 4.000 ευρώ, για τον κλάδο υγείας 1.390 ευρώ και για τον ΟΑΕΔ 120 ευρώ. (10 ευρώ το μήνα)

Συνολικά θα αποδίδει στον ΕΦΚΑ 464,17 ευρώ ανά μήνα. (5.570 ευρώ ετησίως).

Ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με καθαρές προμήθειες 50.000 ευρώ ετησίως θα πληρώνει για την κύρια σύνταξη 10.000 ευρώ, για τον κλάδο υγείας 3.475 ευρώ και για τον ΟΑΕΔ 120 ευρώ. Συνολικά θα αποδίδει στον ΕΦΚΑ 1.133 ευρώ το μήνα. (13.595 ευρώ ετησίως)

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών έχει ήδη να φέρνει ανακατατάξεις στον ασφαλιστικό κλάδο με εκατοντάδες ασφαλιστικά γραφεία να προχωρούνε σε αλλαγή της νομικής τους μορφής ή σε συγχωνεύσεις, ακόμη και σε παύση εργασιών λόγω του ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα που δημιουργούνται.

Δείτε εδώ πως θα υπολογίσετε ακριβώς τις ασφαλιστικές σας εισφορές.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]