Βρετανός χειρουργός καταδικάστηκε σε οχτώ χρόνια φυλάκισης για ασφαλιστική απάτη

Ο χειρούργος Anthony McGrath θα περνά τώρα τις μέρες του στη φυλακή αντί στα χειρουργεία.

Κατηγορήθηκε για εξαπάτηση της ασφαλιστικής του εταιρείας και πρόθεση διαστρέβλωσης του έργου της δικαιοσύνης του Luton Crown Court. Η υπόθεση αφορούσε μία φαινομενική διάρρηξη του 2015 σε ένα μισθωμένο ακίνητο στο Luton Hoo Estate.

Σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε η αστυνομία του Bedfordshire, ο McGrath ενώ ισχυριζόταν ότι περίπου 100 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αντικών, κλάπηκαν από το ακίνητο, στην πραγματικότητα τα απέστειλε στην πατρίδα του, την Ιρλανδία. Τότε ο McGrath επιζητούσε 180,000£ ως αποζημίωση για την ψεύτικη διάρρηξη, η οποία στάθηκε η αφορμή της ανακάλυψης μιας σειράς από απάτες ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών που συστηματικά έστηνε ο χειρούργος.

Σχολιάζοντας την απόφανση του δικαστηρίου, ο αστυνομικός Dave Brecknock δήλωσε: “Διεξήχθη μια εξαιρετικά πολύπλοκη τριετής έρευνα και μια μακρά δικαστική διαδικασία τεσσάρων μηνών. Γι’ αυτό είμαι πραγματικά ευτυχής που έχουμε φτάσει στην επίλυση της υπόθεσης. Παρά την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, το κίνητρο ήταν απλό – αυτός ο πονηρός άνθρωπος σκόπιμα παρέβαινε το νόμο για να κερδίσει εκατοντάδες χιλιάδες λίρες. Βέβαια η υπόθεσή του αποτελεί απόδειξη ότι ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και από το πόσο έξυπνος νομίζεις ότι είσαι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την δικαιοσύνη.”

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]