VIDEO – Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο 29ο Thessaloniki Insurance Conference

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Insurance Innovation και το insuranceforum.gr διεξήγαγαν το ετήσιο ασφαλιστικό συνέδριο της Θεσσαλονίκης. Το 29th Thessaloniki Insurance Conference επέστρεψε με ανανεωμένη ατζέντα και υψηλού επιπέδου ομιλητές. Μέσω των παρεμβάσεων και των ομιλιών σημαντικών στελεχών του κλάδου κατάφερε να ενημερώσει πλήθος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τις σημαντικότερες προκλήσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο, αλλά και να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα σε ένα τεχνολογικά πλέον εξαρτώμενο επάγγελμα.

Οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου ενημερώθηκαν για 6 και πλέον ώρες για όλες τις εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο, παρακολούθησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, αλλά και σύναψαν επαγγελματικές συνέργειες.

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας τίμησε με την παρουσία του το Συνέδριο και την Insurance Innovation. O κ. Γκιουλέκας ευχαρίστησε τη διοργάνωση για την πρόσκληση και τόνισε πως “αυτό για το οποίο ο ασφαλιστικός κλάδος μιλούσε χρόνια, ήδη αρχίζει να κατακτά πολύ μεγαλύτερο έδαφος, δηλαδή το πως μπορεί να συνδυαστεί η κρατική πρόνοια  και ασφάλιση, το κοινωνικό κράτος με την ιδιωτική ασφάλιση.”

“Πριν από 20 χρόνια περίπου στη Βρετανία η συζήτηση για την στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση ακόμη και εκεί είχε προκαλέσει μεγάλη αντίδραση. Στην Ελλάδα βλέπετε ότι μέχρι σήμερα οι ιδεοληψίες δεν επιτρέπουν να ανοίξει αυτή η συζήτηση τουλάχιστον στο βάθος και στο εύρος που θα έπρεπε να ανοίξει… Δεν επιτρέπουν τη συζήτηση για το πως εννοούμε τον συνδυασμό της κρατικής μέριμνας για τους πολίτες και της ιδιωτικής ασφάλισης που μπορεί να έρθει συμπληρωματικά, να δώσει αυτά που πλέον το κράτος δεν μπορεί να παρέχει.” πρόσθεσε ο Βουλευτής.

“Στο πρόγραμμά της η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει τους 3 πυλώνες του ασφαλιστικού συστήματος με τον τρίτο να είναι η προαιρετική επιλογή του πολίτη να συνδυάσει τους δύο τομείς ασφάλισης. Το κράτος σαφώς είναι υποχρεωμένο να προνοεί για τους πολίτες του. Δεν μπορεί να παράσχει, όμως, πια αυτό που ενδεχομένως κάποτε μπορούσε. Άρα είναι πλέον σημαντικό, κατά αρχήν, να γίνει συνείδηση στον κάθε πολίτη ότι μπορεί, εάν θέλει, να συμπληρώσει μέσα από την ιδιωτική ασφάλιση αυτό που το κράτος δεν μπορεί να του παρέχει, είτε αυτό λέγεται περίθαλψη ή συνταξιοδοτική πρόνοια, για να μπορέσει να εξασφαλίσει μία αξιοπρεπή σύνταξη, όταν τελειώσει την παραγωγική διαδικασία. Τολμήσαμε, μιλήσαμε, δεχθήκαμε κατηγορίες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα κάνουμε πίσω. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι ένας πολύ βασικός πυλώνας και μάλιστα όχι μόνο για την Ελλάδα. Είναι αυτό που μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει μετά από 20, 30, 50 χρόνια. Μη ξεχνάμε ότι κάποτε υπήρχανε 5, 6 ίσως και 7 εργαζόμενοι για κάθε συνταξιούχο. Σήμερα η σχέση αυτή ανατράπηκε δραματικά και το 2 προς 1 κοντεύει να γίνει 1 προς 1. Βλέποντας το τεράστιο, δραματικό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας μπορεί αύριο να μην έχει τη δυνατότητα να παραέχει ούτε αυτά που σήμερα παρέχει στον πολίτη. Με την έννοια αυτή η πρόταση μας είναι ρεαλιστική.”

“Ο πολίτης δεν εμπιστεύεται το κρατικό σύστημα και μέσα στην κρίση στρέφεται στην ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό δείχνει μία ανάγκη. Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να μην περιμένουνε την κοινωνία να τους δείξει την ανάγκη αλλά αυτοί να μπορούν να ανοίγουν νέους δρόμους, όπως εμείς προσπαθούμε στο ασφαλιστικό μας πρόγραμμα.

Κλείνοντας ο κ. Γκιουλέκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους στόχους των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, “γιατί εσείς συμπληρώνετε το κράτος”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]