Βγαίνουν στους δρόμους οι αντίκες

Σε φάση συλλογής υπογραφών βρίσκεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών με την οποία θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος στους δρόμους.

Το φθινόπωρο που μας πέρασε τα δύο υπουργεία τροποποίησαν αιφνιδιαστικά τους όρους για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορούν στους δημόσιους δρόμους αυτόνομα, αλλά μόνο επάνω σε τρέιλερ ρυμούλκησης.

Η διάταξη αυτή είναι δρακόντεια, καθώς προβλέπει πως σε περίπτωση που τα οχήματα πιαστούν να τα κυκλοφορούν σε τροχονομικό έλεγχο τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος και πρόστιμο 1.500 ευρώ στον οδηγό του οχήματος, εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο.

Η τροπολογία ήλθε μετά από καταγγελίες για κατάχρηση των όρων χρήσης των ιστορικών οχημάτων από κάποιους ιδιοκτήτες. Να τονιστεί πως στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 10.000 ιστορικά οχήματα στις λέσχες αυτοκινήτων και πράγματι πολλοί παραβιάζουν το καταστατικό των λεσχών.

Ωστόσο, οι  κάτοχοι ιστορικών μοντέλων αυτοκινήτων, οι οποίοι είναι μέλη των ΕΛΠΑ, ΕΟΟΕ και ΦΙΛΠΑ, αντέδρασαν στην απαγόρευση και το τελευταίο πεντάμηνο προέβησαν σε αλλεπάλληλα «διαβήματα» προς τα συναρμόδια υπουργεία για το γεγονός της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή και τελικά αποφασίσθηκε να καταστεί πιο ευέλικτη η νομοθεσία. Έτσι, το Τμήμα Αστικών Επιβατικών Μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών δρομολόγησε την έκδοση νέας ΚΥΑ που αντικαθιστά την ισχύουσα μέσω σχεδίου που επί του παρόντος βρίσκεται στη φάση συλλογής υπογραφών.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]