Βέτο νόμου από 17 ασφαλιστικές για την ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών

Αδυνατούν να εφαρμόσουν την νέα νομοθεσία και να εκδώσουν συμβόλαια αστικής ευθύνης για να καλύπτουν τους υποψήφιους για δίπλωμα οδηγούς οι ασφαλιστικές εταιρείες καθώς το θέμα είναι πολύπλοκο και δεν έχει οριοθετηθεί όπως πρέπει.

Κατά πληροφορίες του insurance-eea, 17 εταιρείες αναφέρουν ότι για να ασφαλίσουν τους υποψηφίους χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή εντός του οχήματος θα πρέπει η εξεταστική διαδικασία να γίνεται σε ειδικά «κυκλοφοριακά πάρκα» και όχι όπως πραγματοποιείται σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό δε μπορούν να εκδώσουν τα συμβόλαια αστικής ευθύνης που αναφέρει η νέα νομοθεσία ζητώντας την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από την νομοθεσία όρων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είτε πάρκα θα γίνουν άμεσα είτε θα συνεχιστεί το παλαιό σύστημα εξετάσεων που οι εκπαιδευτές ήταν εντός των οχημάτων κατά την διάρκεια της εξέταση των υποψηφίων απόκτησης διπλώματος οδήγησης.

Αναμένεται ότι και το αρμόδιο υπουργείο θα κατανοήσει ότι οι εταιρείες δε μπορεί να προχωρήσουν σε κινήσεις χωρίς να είναι καλυμμένες από τη νομοθεσία.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]