Τραμπ: Τέλος οι πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες αν δεν καταργηθεί το Obamacare

O Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι να τερματίσει τις πληρωμές του δημοσίου στις ασφαλιστικές εταιρείες αν το Κογκρέσο δεν καταργήσει το Obamacare και δεν ψηφίσει νέο νομοσχέδιο για την περίθαλψη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tvxs.gr.

«Αν ένα νέο νομοσχέδιο κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης δεν εγκριθεί γρήγορα, οι πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες και οι πληρωμές στα μέλη του Κογκρέσου θα τερματιστούν πολύ σύντομα», προειδοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο twitter.

Σε άλλο tweet του παρότρυνε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στο Κογκρέσο να διεξάγουν νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. «Αν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές δεν τα παρατήσουν, τότε η κατάργηση και η αντικατάσταση δεν έχει πεθάνει! Απαιτήστε άλλη μία ψηφοφορία», ανέφερε.

Η δήλωση του Τραμπ ήρθε μια μέρα μετά την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να καταργήσουν προβλέψεις του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό ως Obamacare.

Το πρώτο μέρος του tweet του Τραμπ φέρεται να αναφέρεται στα περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια επιδοτήσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα ασφαλιστικά ταμεία που καταβάλλονται για την μείωση του κόστους της υγειονομικής κάλυψης των ατόμων χαμηλού εισοδήματος.

Την Παρασκευή ο Τραμπ ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να αφήσουν το Obamacare «να καταρρεύσει από μόνο του».

Το δεύτερο μέρος της ανάρτησης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να αποτελεί μια απειλή να τερματίσει την εργοδοτική εισφορά στα μέλη του Κογκρέσου και του προσωπικού που εργάζονται στο Κογκρέσο και στα ασφαλιστικά συμβόλαια που εξασφάλισαν με βάση του νόμο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα το 2010.

Με τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare, εκατοντάδες αμερικανικές κομητείες διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν την πρόσβαση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές καλύψεις το 2018.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]