Τι έχουν να πουν 5 πρόεδροι για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;

Αντιμέτωποι με διαρκώς αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο προς όφελος του καταναλωτή βρίσκονται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Καλούνται να αναβαθμίζουν τις γνώσεις τους δια βίου, να επαναπιστοποιούνται ως επαγγελματίες, να παρέχουν διαρκώς καλύτερη πληροφόρηση στους υποψήφιους ασφαλισμένους και να εντάσσουν την τεχνολογία στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

της Ελενας Ερμείδου

Κατέχοντας το μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της ασφαλιστικής αγοράς και παίζοντας πλέον καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της, ασφαλιστικές και ασφαλιστές έκατσαν σε ένα «τραπέζι» την ημέρα της Ασφάλισης για να συζητήσουν το που βρίσκονται και που θέλουν να πάνε.

Δημήτρης Γαβαλάκης: Η συμβουλή έχει αξία

Το μεγάλο ατού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης είναι η δυνατότητα της συμβουλής προς τον ασφαλισμένο ακόμα για τα τυποποιημένα ασφαλιστικά προϊόντα. Η «συμβουλή» μπορεί με την υποστήριξη και σωστή χρήση της τεχνολογίας να αποκτήσει μεγάλη αξία. Ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβηση τόνισε έχει κάνει σημαντικά βήματα ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Δήμητρα Λύχρου: Ισότιμη προσαρμογή για όλους

Μεγάλη πρόκληση για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή είναι το θεσμικό περιβάλλον δηλώνει η πρόεδρος της ΕΑΔΕ Δήμητρα Λύχρου, τονίζοντας ότι πρέπει να προσαρμοστεί ισότιμα και ότι οι μελλοντικές προοπτικές θα είναι πολύ καλύτερες από τις παρούσες.

Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος: Η εμπειρία να λαμβάνεται υπ’ όψιν

Ρόλο κλειδί στην διαμόρφωση των ευοίωνων προοπτικών κατέχει η εκπαίδευση ωστόσο το όπως είναι διαμορφωμένο έχει ελλείψεις επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος. Τείνει να γίνει αρνητικό και με αυτό τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται το ζητούμενο. Δεν μπορεί ο ίδιος παρατηρεί να τίθενται υπό αίρεση άτομα με εμπειρία ετών. Συνεπώς το πλαίσιο συνιστάται να λαμβάνει υπ’ όψιν και την εμπειρία

Παναγιώτης Λελεδάκης: Να μπει στην εκπαίδευση η τεχνολογία
Η εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΠΣΑΣ Παναγιώτης Λελεδάκης είναι εργαλείο ανάπτυξης, δεν παίζει ρόλο η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Η τεχνολογία εξελίσσεται με το κλάδο να καλείται να προσαρμοστεί. Συνεπώς η ανάγκη για εκπαίδευση του κλάδου με στόχο την αύξηση των δεξιοτήτων του είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Να μπουν νέα στοιχεία στο πλαίσιο της εκπαίδευση

Για τις υφιστάμενες 75 ώρες διδασκαλίας μπορεί να γίνουν και την τελευταία διετία, πληροφορεί ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου εξηγώντας ότι η κατανομή της αναλογικότητας μπορεί να ξεπεραστεί. Η εκπαίδευση είναι πλεονέκτημα, δεν είναι μία τυπική διαδικασία θα πρέπει να ενισχυθεί και πλαισιωθεί και άλλα στοιχεία.
Τονίστηκε ότι η είσοδος των νέων στο κλάδος είναι «κλειστεί». Είναι ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο εισόδου και να εξαλειφθούν τα αντικίνητρα τα οποία αποτρέπουν την γνωριμία με τον κλάδο.

Εξίσου σημαντικό για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές η σύναψη συμβολαίου αστικής ευθύνης ώστε να μην ανακληθεί η άδεια τους..

Πηγή: sofokleousin.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]