Τα Social media ξεσκεπάζουν τους απατεώνες

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  χωρίς δεύτερη σκέψη. Κοινοποιούν την παρουσία τους σε εστιατόρια, μοιράζονται μια σκέψη στο Twitter, μοιράζονται ένα στιγμιότυπο των διακοπών τους στο Instagram.

Σε μια άλλη πραγματικότητα όμως, αυτές οι κοινοποιήσεις μπορεί να γυρίσουν εναντίον μας. Για παράδειγμα, σε συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση οι ενημερώσεις των κοινωνικών μέσων μιας γυναίκας χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της, αφού αποδείκνυαν ότι προσπάθησε να εξαπατήσει την ασφαλιστική της εταιρεία.

Η δικηγορική εταιρία BLM, εξ ονόματος της Allianz, κέρδισε την υπόθεση εναντίον της ενάγουσας, η οποία βρέθηκε με δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έρχονταν σε αντίθεση με γεγονότα που παρουσίασε στην αξίωσή της.

Ο Jason Potter, head of fraud operations της BLM, εξήγησε ότι η ενάγουσα χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να θέσει την αξίωσή της, η οποία αφορούσε τραυματισμούς που προκλήθηκαν από τροχαίο ατύχημα.

“Οι ισχυρισμοί της αφορούσαν ακραίο πόνο στον αυχένα και στην πλάτη”, είπε. “Ακόμα και το να χτενίσει τα μαλλιά της το πρωί ήταν οδυνηρό και ισχυρίστηκε ότι ζούσε με αυτό για κάποιο χρονικό διάστημα προτού προχωρήσει στην αξίωσή της”.

Ενώ η BLM και η Allianz δεν συζητούν τις ακριβείς μεθόδους που χρησιμοποιούν για την εξιχνίαση της απάτης – καθώς αυτό θα αποτρέψει τους απατεώνες – όλες οι διεκδικήσεις ελέγχονται, και εάν κάτι φαίνεται παράξενο, διερευνάται.

«Η ενάγουσα είχε κάνει πολλές δημοσιεύσεις στα social media που διαχειριζόταν κατά την περίοδο που υποτίθεται ότι υπέστη σωματικές βλάβες». Οι δημοσιεύσεις περιλάμβαναν φωτογραφίες με τη γυναίκα να εξασκείτε στο snowboarding και στην κατάδυσης κατά τη διάρκεια του χρόνου που είπε ότι τραυματίστηκε.

“Αυτό αποδεικνύει ότι είχε πει ψέματα για τα τραύματα που είχε υποστεί,” είπε ο Potter. “Παρ ‘όλα αυτά προχώρησε στην αξίωσή της. Η ίδια προκάλεσε την κακή τύχη για τον εαυτό της με το να είναι πολύ αποκαλυπτική για την προσωπική της ζωή στα social media, κοινοποιώντας φωτογραφίες της στους φίλους της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ενώ ταυτόχρονα, προσπαθούσε να εξαπατήσει μία ασφαλιστική εταιρεία.

Αυτή η υπόθεση δεν είναι μοναδική αλλά είναι κάτι που βλέπουμε ολοένα και περισσότερο να εξαπλώνεται»

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]