ΣΕΜΑ – Αρχή μιας νέας περιόδου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Με συμμετοχή ανωτάτων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς που ξεπέρασαν σε αριθμό τους 350 και με εκπροσώπους φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας, όπως και της πολιτείας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), που έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου, στο Gazarte.

Σε ένα φιλικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ασφαλιστική αγορά, αλλά και να συζητήσουν πως ο κλάδος θα γυρίσει σελίδα σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έχοντας εξέλθει της πολυετούς κρίσης χρέους προβλέπει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση του ΣΕΜΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, δήλωσε ότι «κοινή πεποίθηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΜΑ είναι ότι βρισκόμαστε στις αρχές μια νέας περιόδου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για μια ρεαλιστική άποψη που πηγάζει από προσεκτική μελέτη όλων των παραγωγικών δεικτών, αλλά και από τις συζητήσεις μας με διεθνής ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς ομίλους».

Ο κ. Τζωρτζωρής χαρακτηρίζει θετική την περίοδο που βιώνει ο κλάδος, ωστόσο επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, με βασικότερη την τάχιστη προσαρμογή στις νέες κανονιστικές υποχρεώσεις.

Συμπληρώνει ωστόσο πως, αποστολή του ΣΕΜΑ είναι να εξασφαλίσει ότι τα μέλη του θα απολαμβάνουν συνεχή πρόσβαση σε όλη την απαιτούμενη γνώση, στους πόρους, στις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και σε όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά εργαλεία για να εργασθούν στο σύνηθες υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που έχουν κατακτήσει.

«Στόχος και κύρια επιδίωξη είναι να παρέχουμε όλη τη δομή συμμόρφωσης στην νέα ευρωπαϊκή οδηγία, και με χρήση διαφόρων συνεργιών να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι μεσίτες ασφαλίσεων να συνεχίσουν να αριστεύουν και να πρωτοπορούν, καθώς βεβαίως και να χειρίζονται απολύτως αποτελεσματικά τους πλέον σύνθετους ασφαλιστικούς κινδύνους» προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ για να επισημάνει ότι «επιπλέον των ανωτέρω θα συνεχίσουμε με πάθος να επενδύουμε στις άριστες σχέσεις εμπιστοσύνης που διαθέτουμε με όλους τους μεγάλους ασφαλιστικούς ομίλους της αγοράς μας και να εξασφαλίσουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα αξιόπιστες ασφαλιστικές παροχές υψηλού επιπέδου». Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΜΑ «ευκαιρίες μπορείς να τις απολαμβάνεις, όταν έχεις φροντίσει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος να τις υποδεχθείς».

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]