Η τοποθέτηση του ΣΕΜΑ για το θέμα της cosmote insurance

Ο ΣΕΜΑ παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, προτρέπει όλους τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, θεσμικούς ή μη, σε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ιδιαιτέρως όταν αυτές εμφανίζονται να δεσμεύουν το σύνολο της αγοράς μας.

Η διαμεσολάβηση σε όλες τις μορφές της είναι και θα είναι πάντα ενωμένη, δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες τις πιθανές προκλήσεις που διαμορφώνονται στον ασφαλιστικό χώρο, μέσα σε αυτό το νέο, κοινό αλλά και σύνθετο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μεταξύ των μελών του της τάξεως των €500.000.000, και συνεχώς εργάζεται μεθοδικά για την επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης, εν όψει και της εφαρμογής της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας (IDD).

Στη νέα αυτή μέρα, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οφείλουν να απαντούν στον ανταγωνισμό με όρους ελεύθερης αγοράς, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής τους, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις διαφοροποιημένες ανάγκες των ασφαλισμένων, με στόχο όχι απλά τη διασφάλιση, αλλά και την ενδυνάμωση της θέσης και του ρόλου τους στο στίβο του επιχειρείν.

Από την άλλη πλευρά και οι ασφαλιστικές εταιρίες οφείλουν να ακολουθούν κοινούς κανόνες και ενιαία εμπορική και τιμολογιακή πολιτική στα προ-τιμολογημένα προϊόντα, ίδια για το σύνολο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, ώστε να μην υπάρχει διακριτική αντιμετώπιση και να μην δημιουργούνται πεδία ειδικής μεταχείρισης στην προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων μεταξύ των διαφορετικών δικτύων διανομής. Μόνο μέσω ενός level playing field μπορεί να διασφαλιστούν οι συνθήκες ενός υγιούς ανταγωνισμού στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση που θα οδηγήσουν και σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς μας γενικότερα.

Στο πλαίσιο των όσων προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο ΣΕΜΑ θα συνεχίσει να στηρίζει θεσμικά την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και να καλωσορίζει όλους τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους, ώστε η προσπάθειά της για ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο να καταστεί αποδοτικότερη.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]