O κ. Λουκάς Καρυτινός στον ΣΕΣΑΕ!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών με ομιλητή το διεθνούς φήμης και κύρους Αρχιμουσικό, κ. Λουκά Καρυτινό, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Καρυτινός ανέλυσε το έργο του Διευθυντή ορχήστρας με μεγάλη παραστατικότητα. Ο συσχετισμός με το έργο και τις προτεραιότητες ενός ανώτατου στελέχους, αν και έμμεσος, ήταν απόλυτα σαφής και εύστοχος.

Αναπτύσσοντας το θέμα «Μουσική = Μαγεία + Μαθηματικά», περιέγραψε με εξαιρετικό τρόπο πως η μουσική συνιστάται από την πιο δυνατή μορφή μαγείας (Marilyn Manson) και τη με μαθηματικό τρόπο δομημένη εκτέλεση μιας σύνθεσης, η οποία αναπτύσεται από το τρίπτυχο συνθέτη, μαέστρου και οργάνων σε μια  ταυτόχρονη και συγχρονισμένη απόδοση του μουσικού έργου.

 

Ο κος Καρυτινός έδωσε έμφαση στα λίγα και πολύ συγκεκριμένα μέσα που διαθέτει ο Αρχιμουσικός για να εξασφαλίσει την άριστη εμπειρία στους θεατές. Το μαγικό αποτέλεσμα μιας παράστασης εξασφαλίζεται, αντίθετα από ότι πιθανόν νομίζουμε, με λίγες πρόβες, αυστηρό χρονοδιάγραμμα αλλά και απόλυτη ταύτιση στόχων όλων των συντελεστών.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε άλλο ένα meeting/πρόβα σε περίπτωση που δεν είμαστε έτοιμοι έγκαιρα» τόνισε και πολλοί από τους παριστάμενους ένοιωσαν πόσο δύσκολη συνθήκη είναι αυτή.

Άριστη κατάρτιση, πολλή μελέτη, δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα να ηγηθεί είναι απαραίτητα για να εμπνεύσει  ένα σύνολο πολύ καλών επαγγλεματιών «να παίξουν για αυτόν». Η σχέση του Διεθυντή με τα μέλη της Ορχήστρας έχει πολλά κοινά με αυτή που πρέπει να έχει κάθε ηγέτης με την ομάδα του. Καλλιτεχική επάρκεια, πειθώ, αναγνώριση της καλής και αντιμετώπιση της κακής απόδοσης, ταχύτητα και σαφήνεια επικοινωνίας είναι βασικά στοιχεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη μαγεία της μουσικής απόδοσης.

Οι παριστάμενοι θαύμασαν τον τρόπο με τον οποίο ο κος Καρυτινός περιέγραψε όσα συμβαίνουν την ώρα της παράστασης. Συγκεκριμένα, πως η γλώσσα επικοινωνίας, οι κανόνες λειτουργίας και επικοινωνίας βασίζονται στην άριστη ατομική προετοιμασία των μουσικών και τις ηγετικές ικανότητες του Αρχιμουσικού.

Επισήμανε ότι ένας κορυφαίος Διευθυντής Ορχήστρας προηγείται πάντα του έργου που εκτελείται τη συγκεκριμένη στιγμή, δίνει οδηγίες για τα επόμενα βήματα, ενώ εισπράτει και αξιολογεί το αποτέλεσμα των οδηγιών που έχει ήδη δώσει.

«Ακούει το παρελθόν, Ζει το παρόν, Οδηγεί στο μέλλον.»

Έτσι, με τη συγκεκριμένη δεξιότητα αντιλαμβάνεται πότε, που και πως τείνει να γίνει μια λανθασμένη κίνηση και επεμβαίνει άμεσα.

Ακολούθησε εκτενής διάλογος, με πολλές ερωτήσεις για πολλά από τα σημεία της ομιλίας του κου Καρυτινού.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης διοργάνωσης τα Μέλη του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του νέου Μουσείου της πόλης, σκοπός του οποίου είναι να αναδείξει τη νέα αυτή εστία σε φορέα ανάπτυξης πρωτοποριακών πολιτιστικών δράσεων, αξιοποιώντας σύγχρονες μουσειακές εφαρμογές στον χώρο της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης.

Την εκδήλωση αυτή υποστήριξαν οι Εταιρίες :

“AON” – Πλατινένιος Χορηγός,

“ERGO”, “EUROLIFE ERB” & “MATRIX BROKERS  S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί,

“ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ” – Ασημένιος Χορηγός,

“ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ” – Μεγάλος Χορηγός

“HDI Global SE, Hellas” – Xορηγός.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]