Διευκρινήσεις περί της εμπλοκής της Ε.Α.Δ.Ε. στο αίτημα ένταξης των Κ.Α.Δ. των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α.

Την προηγούμενη εβδομάδα με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος περί της «νίκης» της για την ένταξη των Κ.Α.Δ. των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα επόμενα προγράμματα και τις επιχορηγήσεις Ε.Σ.Π.Α..

Μάλιστα παρουσιάστηκε και μία επιστολή – απάντηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υφυπουργό κ. Ιωάννη Τσακίρη ώς απάντηση προς την Ε.Α.Δ.Ε..

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η επιστολή που παρουσιάστηκε ως απάντηση προς την ΕΑΔΕ αφορούσε απάντηση του εν λόγω Υπουργείου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και όχι προς την Ε.Α.Δ.Ε (!) κάτι που μπορεί ο καθένας μας να επιβεβαιώσει διαβάζοντας την εν λόγω επιστολή.

Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η «επιτυχία» που παρουσιάζεται από την Ε.Α.Δ.Ε. αφορά ένα ζήτημα που διακινήθηκε και αναδείχθηκε από τον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη την αμέσως επόμενη της παρουσίασης του προγράμματος από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Και για του λόγου το αληθές τα γεγονότα έχουν ώς εξής:

Την Τρίτη 1/9/2020 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID 19 με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19 στη Κεντρική Μακεδονία» Το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε στην παροχή κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η πανδημία του Κορονοϊού στην ρευστότητά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών αντέδρασε άμεσα και την Παρασκευή 4/9/2020 με επιστολή που εστάλη στην αρμόδια επιτροπή Ασφαλιστικών & Τραπεζικών θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με την οποία  ζήτησε την ηχηρή παρέμβασή της προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα ο κλάδος της διαμεσολάβησης να ενταχθεί στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα και να μπορέσει η διαμεσολάβηση να στηριχθεί οικονομικά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Την ίδια κιόλας ημέρα εστάλη επιστολή προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθυνόμενη προς τον περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Λίγες ημέρες αργότερα ενημερώθηκε επίσης. μέσω επιστολής και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 ενημερώσαμε συνολικά για τις κινήσεις μας το δευτεροβάθμιο όργανο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ) και τον πρόεδρο κ. Τάκη Μιχαλόπουλο αποστέλλοντας συνημμένα και τις όποιες ενέργειες είχαμε μέχρι εκείνη τη στιγμή κάνει.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας Απόστολος απάντησε με επιστολή απευθυνόμενη στον Σύνδεσμο Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Θεσσαλονίκης, ότι οι Κ.Α.Δ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα για κανονιστικούς λόγους, γιατί δε συνάδουν με την επιλεξιμότητα των διαρθρωτικών ταμείων.

Τις επόμενες ημέρες η Π.Ο.Α.Δ. ξεκίνησε επικοινωνίες με τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διερευνηθεί ο λόγος για τον οποίο η ασφαλιστική διαμεσολάβηση δε συμπεριλήφθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

Να σημειώσουμε εδώ πως ο Σ.Δ.Α.Ε δεν ήταν το μόνο σωματείο που ενδιαφέρθηκε για το εν λόγω ζήτημα. Για παράδειγμα, αντίστοιχες επιστολές και επικοινωνίες με το τοπικό Επιμελητήριο έκανε και ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών. Παράλληλα αρκετά επιμελητήρια της χώρας όπως για παράδειγμα το Επιμελητήριο Ν. Αχαΐας έκανε αντίστοιχα διαβήματα προς το υπουργείο.

Όλες οι σχετικές επιστολές που αναφέρονται ανωτέρω είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Σ.Δ.Α.Ε.

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με έδρα τη Θεσσαλονίκη ούτε τα εύσημα θέλει να πάρει, ούτε να χειροκροτηθεί.

Όμως στο πλαίσιο της ενότητας της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που προβάλλεται τελευταία, καλό θα ήταν κάποιοι να μην «αμελούν» να αναφέρουν τα όποια τοπικά σωματεία προσφέρουν έργο και αγωνίζονται με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν, προκειμένου η ασφαλιστική διαμεσολάβηση να διεκδικεί την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπισή της από την Πολιτεία.

Ο Σ.Δ.Α.Ε. βρίσκεται με όσες δυνάμεις διαθέτει δίπλα στα μέλη του και είναι πάντα πρόθυμος να συνεργάζεται με τους επίσημους φορείς του κλάδου για σημαντικά θέματα που προκύπτουν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιου του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών (Σ.Δ.Α.Ε.)

Ο Πρόεδρος, Αριστείδης Βασιλειάδης

Ο Γεν. Γραμματέας, Σταύρος Αθανασιάδης

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]