Νεότερη ενημέρωση για τον ιό COVID-19 από τον ΣΥΑΕ

Ενημερωτική επιστολή εξέδωσε ο ΣΥΑΕ σχετικά με την πανδημία του COVID 19 και την επιρροή της στην ασφαλιστική αγορά.

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς για όλους μας  αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε επικίνδυνες και πρωτόγνωρες καταστάσεις αναφορικά με την πανδημία που προκάλεσε ο ιός covid-19 (κορωνοϊος). Επειδή η εξάπλωση του γίνεται πάρα πολύ εύκολα και κινδυνεύουμε να κολλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες (π.χ. ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες, άνθρωποι που παίρνουν ανοσοκατασταλτικά  κ.α.) πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!!!

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει οι Εταιρείες του κλάδου μας:

 • Να προβούν στον Δραστικό περιορισμό των εργασιών στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες,
 • Να απασχολούν τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και σε αυτούς να εφαρμόζεται το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας,
 • Να ενισχύσουν προσωρινά την εργασία από το σπίτι με στόχο την αποσυμφόρηση των χώρων εργασίας. Τονίζουμε ότι αυτό θα πρέπει να είναι ένα προσωρινό μέτρο με πλήρη σεβασμό στον εργαζόμενο και στο ωράριο του.
 • Να απαγορέψουν την φυσική παρουσία των συνεργατών σε όλους τους χώρους της Εταιρίας, στην Αθήνα ή στην Περιφέρεια και να ελαχιστοποιήσουν την παρουσία συναλλασσόμενου κοινού, προτρέποντας για χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ενισχύοντας τους τρόπους ηλεκτρονικής επαφής με τις υπηρεσίες. Αυτό αποτελεί στοιχειώδη προφύλαξη και για μας τους ίδιους αλλά και για τους συνεργάτες και πελάτες των εταιρειών.
 • Να ενισχύσουν τα μέτρα απολύμανσης και καθαριότητας με αντισηπτικά και απολυμαντικά διαλύματα και να τοποθετηθούν γυάλινα χωρίσματα σε κάθε θέση εργασίας που έρχεται σε επαφή με το κοινό.
 • Να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους εργαζομένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες διευκολύνοντας τους με άδειες μετ’ αποδοχών αντίστοιχες με τις άδειες ειδικού σκοπού προκειμένου να τους προστατέψουν την ΖΩΗ τους!
 • Να ακολουθούν πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διάδοσης του ιού!

Όλα αυτά τα μέτρα προστασίας είναι απαραίτητα να εφαρμοστούν λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που βιώνουμε, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων, με επίδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας από πλευράς των εταιρειών και χωρίς αυτά να γίνονται αφορμές για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων και εκμετάλλευση των εργαζομένων!

Οι συνάδελφοι από την άλλη πλευρά θα πρέπει:

 • Να προστατέψουν με κάθε τρόπο την ζωή τους, την υγεία των συναδέλφων και των πελατών.
 • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τηρώντας τα μέτρα ατομικής υγιεινής.
 • Να είναι υπεύθυνοι παίρνοντας κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον ιό και μετάδοσης του .
 • Να ενημερώνουν για κάθε πιθανή επαφή με πιθανά ή ύποπτα κρούσματα.

Συνάδελφοι,

Ολόκληρη η κοινωνία διέρχεται μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία και απαιτείται από όλους μας να αναλογιστούμε την ατομική μας ευθύνη, να είμαστε σε εγρήγορση και να κρατήσουμε μια συνεπή και υπεύθυνη στάση απέναντι στους εαυτούς μας, τους αγαπημένους μας και την κοινωνία!

Το ΔΣ του ΣΥΑΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει ώστε όλοι – ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να προστατέψουμε την υγεία  μας, χωρίς να επιτρέψουμε την  απεμπόληση  των δικαιωμάτων μας!

Όλοι μαζί, ενωμένοι,  θα το ξεπεράσουμε κι αυτό!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΕ”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]