Ανακοίνωση Καταγγελία του ΣΥΑΕ για τις “Φασιστικού τύπου μεθόδους του ΠΑΜΕ”

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΣΥΑΕ:

“Συνάδελφοι,

στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ). Το κλαδικό μας σωματείο, ο ΣΥΑΕ, είχε εκλέξει στις αρχαιρεσίες του, τον Δεκέμβριο του 2017, 16 αντιπροσώπους. Εξελέγησαν  14 με το ενιαίο ψηφοδέλτιο και 2 από την ΕΑΣΚ (η οποία υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ).

Στο Δ.Σ. του ΕΚΑ, που προηγήθηκε των εργασιών του συνεδρίου, στις 4/2/2020, η ΔΑΣ (η οποία υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) έθεσε θέμα αποκλεισμού των αντιπροσώπων των ασφαλιστικών υπαλλήλων-μελών του ΣΥΑΕ, με το αιτιολογικό ότι το σωματείο μας είναι «εργοδοτικό». Και αυτό με την δήθεν καταγγελία ότι 5 από τους 1233 που ψήφισαν είναι εργοδότες!

Ποιους εννοούσε: Τον πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΟΑΣΕ που εκπροσωπούν το Επικουρικό μας Ταμείο (ΤΕΑΕΑΠΑΕ) στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, όπου το Ταμείο μας είναι κύριος μέτοχος!!! Ακόμα τρία στελέχη Μεσιτικών ή Πρακτορειακών επιχειρήσεων. Αυτοί οι πέντε «αλλοίωσαν» το αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται το ΠΑΜΕ.

Με την απειλή και τους τραμπουκισμούς προς τα άλλα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. του ΕΚΑ  επεβλήθη  ο αποκλεισμός  των αντιπροσώπων  του ΣΥΑΕ από το 31ο συνέδριο του ΕΚΑ. Ο ΣΥΑΕ προσέφυγε στην δικαιοσύνη  η οποία και έκρινε ότι η συμμετοχή μας ήταν απολύτως νόμιμη!!!

Στο συνέδριο μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας και ύβρεων, το ΠΑΜΕ με αντί καταστατικές μεθόδους, επέβαλε εκ νέου τον αποκλεισμό του ΣΥΑΕ από την διαδικασία για την εκλογή νέας διοίκησης του ΕΚΑ στις αρχαιρεσίες της 14ης και 15ης Φεβρουαρίου 2020. Και πάλι ο ΣΥΑΕ προσέφυγε στα δικαστήρια και  παρά τις συνεχόμενες ενστάσεις της ΔΑΣ – ΠΑΜΕ (έγιναν δυο Δικαστήρια την ίδια μέρα με διαφορετικούς δικαστές), δικαιώθηκε και τα μέλη-αντιπρόσωποί του, μπορούσαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΕΚΑ.

Προφανώς, η εξέλιξη αυτή δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού δεν εξυπηρετούσε τους συσχετισμούς που ήθελε να διαμορφώσει το ΠΑΜΕ. Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης ήταν ο γνωστός σε αυτούς: Ο τραμπουκισμός των συνέδρων του ΣΥΑΕ που δεν ανήκουν στην παράταξη τους.

Πρωταγωνιστής σε αυτή  την τακτική, ήταν ο ένας από τους δυο εκλεγμένους από το ΣΥΑΕ με το ψηφοδέλτιο της ΕΑΣΚ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ). Ο συγκεκριμένος αφού παρουσιάστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας του ΣΥΑΕ σε όλα τα δικαστήρια, χωρίς φυσικά να παραιτηθεί από το «εργοδοτικό» όπως διαλαλούσε σωματείο, πήγε πρώτος και ψήφισε για διοίκηση του ΕΚΑ. Στη συνέχεια «κρυμμένος» στο χώρο που εξελισσόταν η διαδικασία των εκλογών, υποδείκνυε στους τραμπούκους-συνεργάτες του, όποιον αντιπρόσωπο-συνάδελφό μας προσερχόταν για να ψηφίσει, εξυπηρετώντας την αντίληψη ότι όσοι δεν ψηφίζουν την παράταξη στην οποία ανήκει, δεν θα ψηφίσουν καθόλου!!!

Οι  «δημοκράτες- τραμπούκοι» της παράταξης του, εξύβρισαν, έσπρωξαν και στο τέλος πέταξαν καφέδες σε γυναίκα συνάδελφο η οποία εγκλωβίστηκε στο κτίριο για περίπου μια ώρα. Στην συνέχεια επιτέθηκαν και σε άλλον αντιπρόσωπο του ΣΥΑΕ τον οποίον όχι μόνο εξύβρισαν αλλά και ξυλοκόπησαν και χρειάστηκε την «προστασία» του δικαστικού αντιπροσώπου για να μπορέσει να διαφύγει.

Αυτή είναι η δημοκρατία που πρεσβεύει το ΠΑΜΕ (ή ΔΑΣ ή ΕΑΣΚ);;;

 «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!!!» ;;;

Παρόλα αυτά οι αντιπρόσωποι του κοινού ψηφοδελτίου του ΣΥΑΕ δεν πτοήθηκαν και δεν δείλιασαν μπροστά σε αυτές τις άνανδρες επιθέσεις του ΠΑΜΕ και έπραξαν αυτό που τους υπαγόρευε η συνείδηση τους!

Συνάδελφοι,

για μεγάλη χρονική περίοδο, μικρή μερίδα συναδέλφων θεωρεί ότι μόνο εκείνη έχει το προνόμιο να μιλά στο όνομα των ανθρώπων της εργασίας, θεωρεί ότι πρέπει να προτάσσει την κομματική ταυτότητα πιο πάνω από την συνδικαλιστική ιδιότητα, θεωρεί ότι έχει το αλάθητο της άποψης, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, τους έχει «γυρίσει την πλάτη» όχι μόνο από ιδεολογική αντίθεση αλλά περισσότερο για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.

  • Είναι η παράταξη που θεώρησε προδοσία την ανεξαρτητοποίηση του επικουρικού μας Ταμείου και με την αλάνθαστη κρίση της πρότεινε την ένταξή του στο επικουρικό του ΙΚΑ….(Το Επικουρικό μας Ταμείο εάν είχε την ευθύνη του αυτή η παράταξη θα είχε ενσωματωθεί στο επικουρικό του ΙΚΑ και θα έδινε μέσο όρο επικουρικής 50 ευρώ αντί των 380 ευρώ που δίνει σήμερα.)
  • Είναι η παράταξη που καταγγέλλει κάθε δράση, κάθε πρόταση, κάθε άλλη σκέψη που προτείνουν  οι συνάδελφοι του ΣΥΑΕ.
  • Είναι η παράταξη που τυφλωμένη από το κομματικό της καθήκον τραμπούκισε συναδέλφους που  προσήλθαν στο συνέδριο του ΕΚΑ για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα , δικαίωμα ψήφου για το οποίο εσείς τους εκλέξατε.
  • Είναι η παράταξη που έχασε τελικά, μετά από 3 δικαστικές διαμάχες, τα ασφαλιστικά μέτρα που ο ΣΥΑΕ κατέθεσε και κέρδισε, αφήνοντας την λάσπη που εκτόξευσαν στους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους σας, να λερώνει αυτούς που την πέταξαν.
  • Είναι η παράταξη που προτίμησε για μικρό συνδικαλιστικά οφέλη, να σπιλώσει το κύρος του κλαδικού μας σωματείου και των ανθρώπων του, οι οποίοι χωρίς πολιτικές παρατάξεις και χρώματα, ενωμένοι, προσπαθούν να φέρουν, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους μας και ιδιαίτερα, την στιγμή που γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αποκτήσει ξανά ο κλάδος μας, μετά από χρόνια κλαδική σύμβαση.

Το Δ.Σ. του ΣΥΑΕ δηλώνει ότι:

  • θα υπερασπιστούμε τα  δημοκρατικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών μας απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να τα καταργήσει!
  • Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν και να αποκλείσουν αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές από τον χώρο μας!!!”

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]