Υπάλληλοι Επικουρικού Κεφαλαίου Πρωταγωνιστές της Ασφαλιστικής Αγοράς

Η  μακρόχρονη παρουσία του Επικουρικού Κεφαλαίου στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο ρόλος  και το μεγάλο κοινωνικό  έργο που επιτελεί, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Σε αυτό προστρέχουν όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα με άγνωστο ή ανασφάλιστο όχημα για να αποκαταστήσουν την ζημία που έχουν υποστεί. Σε αυτό προστρέχουν και οι παθόντες των ασφαλιστικών εταιρειών που η άδεια τους έχει ανακληθεί για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους!

Το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, όμως δεν είναι αόριστη έννοια αλλά ζωντανός οργανισμός με μια σπουδαία κινητήρια δύναμη, το έμψυχο δυναμικό του. Ένα έμψυχο δυναμικό γεμάτο εμπειρία, γνώση και επαγγελματισμό.

Οι εργαζόμενοι του E.K. γνωρίζουμε καλά το περιβάλλον και τις συνθήκες της ασφαλιστικής αγοράς, αφού είμαστε αναπόσπαστο τμήμα της. Εργαζόμαστε μάλιστα στο πιο πολύπαθο και ιδιάζων αντικείμενο της αποζημίωσης, το οποίο έχει ως μέλημα την εξυπηρέτηση ‘’ταλαιπωρημένων’’ υποθέσεων, είτε δικαιούχων που σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, οι οποίες χρόνιζαν, λόγω της ανάκλησης των αδειών πολλών ασφαλιστικών εταιρειών (μόνο τον Σεπτέμβριο του 2009 ανακλήθηκαν την ίδια μέρα 5 άδειες πολύ μεγάλων ασφαλιστικών εταιριών), είτε δικαιούχων ατυχημάτων από άγνωστα ή ανασφάλιστα οχήματα.  Περιττεύει να αναφερθούμε στην τεράστια πίεση που εκ των πραγμάτων δεχθήκαμε για να τους εξυπηρετήσουμε.

Έχοντας να διαχειριστούμε τον πόνο, την αγανάκτηση και τον θυμό τόσων εκατοντάδων παθόντων και των δικηγόρων τους, δεν ήταν λίγες οι φορές που δεχθήκαμε απειλές, ύβρεις και μεμονωμένα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Χειριζόμαστε υποθέσεις από τις πιο δύσκολες και σύνθετες της ασφαλιστικής αγοράς, παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια του φορέα, τις δυσκολίες διαχείρισης και τα περιορισμένα πλαίσια εκσυγχρονισμού των δομών και λειτουργιών μας. Εμείς εν τούτοις ανταποκρινόμενοι με ευσυνειδησία στο καθήκον μας, σταθήκαμε και στεκόμαστε εδώ για να ανταπεξέλθουμε στην άριστη εξυπηρέτηση των ζημιωθέντων.

Με την ιδιαίτερη εμπειρία που διαθέτουμε, την ψυχραιμία, την  υπομονή και τον επαγγελματισμό που μας διακατέχει, τα καταφέραμε σχεδόν υποδειγματικά, δουλεύοντας όλα τα τμήματα του φορέα σαν μια καλοσυγχρονισμένη μηχανή και μάλιστα χωρίς να μας έχει δοθεί εδώ και μια δεκαετία αύξηση ούτε ένα ευρώ ή το παραμικρό κίνητρο.

Η μείωση που αποτυπώνεται και στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου από 750 εκατομμύρια ευρώ που ήταν οι εκκρεμείς ζημιές  του φορέα  το 2009 σε 409 εκατομμύρια ευρώ το εννεάμηνο του 2019  και αντίστοιχα η μείωση των εκκρεμών υποθέσεων από 36.000 φακέλους σε 13.000 φακέλους, σίγουρα αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη της αποτελεσματικότητας και συνεισφοράς του Προσωπικού!!!

Τη πολύτιμη συμβολή του Προσωπικού στα θετικά αποτελέσματα του Επικουρικού Κεφαλαίου εξάρουν και  οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Προέδρου κ.Βαλαή στον ασφαλιστικό τύπο ο οποίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Το 2018 καταφέραμε να αυξήσουμε σημαντικά τις αποζημιώσεις προς τους δικαιούχους, κάτι που αποτελεί και τη βασική μας αποστολή. Αυτή η προσπάθεια δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή και την εξαιρετική συνεργασία με την διοίκηση, την διαχειριστική επιτροπή και τους εργαζόμενους του Επικουρικού Κεφαλαίου…» τα οποία αποτελούν σίγουρα αδιάψευστη απόδειξη της αποτελεσματικότητας και συνεισφοράς του προσωπικού!

Η μείωση του οικονομικού ελλείμματος και του πλήθους των ζημιών προς διαχείριση, μας δίνει σήμερα την δυνατότητα να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ζημιωθέντες, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες επανακατάρτισης των συναδέλφων σε νέες τεχνολογίες και  τεχνικές διαχείρισης του κοινού ώστε να το μετασχηματίσουμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό και διπλά στον πολίτη Επικουρικό Κεφάλαιο! Για να το επιτύχουμε αυτό βασική προϋπόθεση είναι και η ηγεσία του Επικουρικού Κεφαλαίου, να προωθήσει και να βοηθήσει τέτοιες προσπάθειες.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι το προσωπικό του και σε καμία περίπτωση δεν «περισσεύει» κανείς, πόσο μάλλον όταν στόχος είναι η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, καθώς είμαστε υπάλληλοι ενός φορέα που έχει δυναμική, έχει προοπτική, έχει παρόν και έχει μέλλον. Ευελπιστούμε ότι και η διαχειριστική επιτροπή του E.K., θα σταθεί αρωγός σ’ αυτή την κατεύθυνση και θα συνταχθεί με την ανωτέρω δήλωση του Προέδρου της κ. Βαλαή.

Οι υπάλληλοι του φορέα δηλώνουμε ότι είμαστε όλοι εδώ, έχουμε τις ικανότητες, έχουμε ιδέες, έχουμε προτάσεις και είμαστε αυτοί που μπορούν να υλοποιήσουν τους στόχους  για την επόμενη μέρα του Επικουρικού Κεφαλαίου!

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]