Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για την απεργία που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 8/1/2020 με μισθολογικά αιτήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας που εργάζονται στην εταιρία με το καθεστώς των «εργολαβικών-ενοικιαζόμενων» εργαζομένων μέσω ICAP. Στην ουσία πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι ασκούν επί σειρά ετών τα ίδια καθήκοντα με τους υπαλλήλους της εταιρίας.

Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις αντεργατικές μεθόδους πολλών εταιριών οι οποίες «χρησιμοποιούν» καταχρηστικά την μέθοδο της εργολαβίας προκειμένου να καλύψουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες τους με στόχο το χαμηλό κόστος. Παράλληλα επιχειρούν να χρησιμοποιούν το προσωπικό αυτό ως απεργοσπαστικό μηχανισμό  απέναντι στις διεκδικήσεις των υπόλοιπων υπαλλήλων τους.

Η ΟΑΣΕ στηρίζει την απεργία του συλλόγου της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής και καλεί όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας να στηρίξουν την απόφαση του Συλλόγου τους. Παράλληλα καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να αγωνιστούν με κάθε τρόπο μέσα από τους συλλόγους τους, προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της «εργολαβίας-ενοικίασης» εργαζομένων και μάλιστα όταν αυτοί καλύπτουν τις συνήθεις-καθημερινές εργασίες των ασφαλιστικών εταιριών.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ)

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]