Ανακοίνωση της ΟΑΣΕ για αλλαγές λόγω Covid-19, κλαδική σύμβαση και τηλεργασία

Λόγω των μέτρων της πανδημίας από τον covid-19 και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια όλων μας, ο ΟΑΣΕ ενημερώνει πως δυστυχώς προς στιγμήν δε μπορεί να επισκεφτεί από κοντά τους χώρους των εταιρειών, πράγμα που θα προσπαθήσει να κάνει το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια αναφέρει: “Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με την κλαδική σύμβαση η ΟΑΣΕ έχει προσφύγει στην διαιτησία του ΟΜΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι έχει εκδοθεί μεσολαβητική απόφαση που σε γενικές γραμμές επανέφερε τη ΣΣΕ του 2009. Η διαδικασία της Διαιτησίας έχει καθυστέρηση εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό και θα συνεχιστεί το φθινόπωρο. Παράλληλα οι συζητήσεις για υπογραφή σύμβασης με την ΕΑΕΕ συνεχίζονται και εκτός ΟΜΕΔ.

Επίσης, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή αναφορικά με τους νέους τρόπους λειτουργίας των εταιρειών λόγω covid-19 (π.χ. τηλεργασία), ότι θα πρέπει ο καθένας από εσάς αν υπάρχει πρόβλημα είτε με τα ωράρια, είτε με τις μέρες που απασχολείστε με απομακρυσμένη εργασία, είτε οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύπτει, να ενημερώσετε τον ΣΥΑΕ. Είναι υποχρέωση όλων μας και δική σας ατομικά και του συλλογικού οργάνου μας (ΣΥΑΕ), να προασπίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα από τυχόν αυθαιρεσίες των εργοδοτών και σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη η ενημέρωση του ΣΥΑΕ να επέμβει.

Η επικοινωνία δεν έχει σταματήσει. Στα τηλέφωνα 2103616572 και στο mail του συλλόγου syae@oase.gr  συνεχίζετε να επικοινωνείτε για οτιδήποτε.

Ως προς την ετήσια άδεια που δικαιούμαστε, ισχύουν κανονικά ότι ίσχυε προ κορονοϊού, με εξαίρεση τους συναδέλφους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδεια ειδικού σκοπού, στους οποίους θα χρεωθούν οι αντίστοιχες ημέρες.

Επίσης για όσους ζητήσατε να τακτοποιήσετε τις συνδρομές σας, μπορείτε να κάνετε κατάθεση  στο λογαριασμό του συλλόγου Εθνική Τράπεζα (αρ. λογ. 163/296067-23 & IBAN: GR 4801101630000016329606723) με ταυτόχρονη έγγραφη ενημέρωση του Συλλόγου στο e-mail: syae@oase.gr ή να στείλετε στην κα Προβίδα Παρασκευή με το ποσό που επιθυμείτε να καταβάλετε. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και δεύτερη επικοινωνία στο κάθε ένα ξεχωριστά για τον τρόπο που θα μπορέσει να γίνει η καταβολή χωρίς να υπάρχει επαφή.”

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]