Προτάσεις της ΕΕΑΕ προς το ΕΕΑ για την μείωση των συνεπειών της πανδημίας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Σας διαβιβάζουμε τις προτάσεις, που απεστειλε η ΕΕΑΕ στο ΕΕΑ μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου να παρουσιάσουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και θα αντιμετωπίσει ο Κλάδος μας, με αφορμή την πανδημία του Covid-19.

Ζητά την στήριξη του κλάδου από την Πολιτεία, μέσω των Επιμελητηρίων, καθώς συνομιλούν και ασκούν τον, θεσμικά, Συμβουλευτικό τους ρόλο.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΕΑ:

“Αγαπητέ Πρόεδρε,
Σε απάντηση της από 31/3/2020 επιστολής σας με αρ. πρωτοκόλλου 2599 και αφού σε ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά, για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των κινήσεών σου, αλλά και των ανθρώπων που σε πλαισιώνουν, παραθέτουμε τις προτάσεις μας ως Ε.Ε.Α.Ε. για την αντιμετώπιση των επερχόμενων, άσχημων για την αγορά, συνεπειών λόγω κορονοϊού:
• Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% για τα εισοδήματα έτους 2019: Θεωρώντας δεδομένη την μείωση των εργασιών και άρα των εισοδημάτων το συγκεκριμένο μέτρο θα ελαφρύνει άμεσα τις επιχειρήσεις, χωρίς να χρειαστεί η άμεση εκταμίευση κονδυλίων για την ενίσχυση της αγοράς εκ μέρους της Κυβέρνησης.
Πρέπει να τονίσουμε πως το υπάρχον καθεστώς που αφορά στην προκαταβολή φόρου, είναι ούτως ή άλλως επαχθές και άδικο, κάτι που σημαίνει πως, υπό τις νέες συνθήκες, θα μεγενθύνει εξαιρετικά την δυσκολία όλων να είμαστε συνεπείς προς τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά μας έξοδα. Πρέπει να έχουμε κατά νου πως οι συνέπειες αυτής της κατάστασης στον δικό μας κλάδο, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς, θα γίνουν ορατές ίσως αρκετά πιο πίσω χρονικά. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τονίζεται διαρκώς!
• Εφαρμογή μέτρου Μερικής Αναστολής Εργασίας με συμμετοχή του κράτους: Να δοθεί η δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολεί μερικώς τους υπαλλήλους του και το κράτος να συμμετέχει στην αναπλήρωση των ωρών (αναφερόμαστε στους εργαζόμενους με πλήρες ωράριο), έτσι ώστε να διατηρηθεί το κεκτημένο των εργαζομένων ,αλλά και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να διατηρήσουν ακέραιο το προσωπικό τους για το χρονικό διάστημα εκείνο που θα κριθεί αναγκαίο. Επισημαίνουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα πρέπει να αφορά σε εκείνες τις επιχειρήσεις/γραφεία τα οποία θέλουν και φυσικά θα παραμείνουν ανοικτά.
• Μείωση ή και διαγραφή πρόσθετων τελών στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων στις Δ.Ο.Υ. : Ακόμη και αν αυτές θα αφορούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα είναι καλοδεχούμενες.

• Μείωση φόρου εισοδήματος για τα εισοδήματα έτους 2019 στο 20% .
• Φοροαπαλλαγή στα ασφάλιστρα Ζωής και Περιουσίας: Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και προτείνεται ως απαραίτητο μέτρο για να βοηθηθεί ο Κλάδος στην επανεκκίνηση που ελπίζουμε πως θα υπάρξει, όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να βαδίζουν προς την κανονικότητα. Θυμίζουμε ότι η Πολιτεία έχει ήδη υποσχεθεί το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο φυσικά αφορά εξίσου τις εταιρείες, αλλά θα αποτελέσει δικό μας σημαντικό εργαλείο για την συνέχεια.
Επεξηγώντας το σκεπτικό μας θέλουμε να επισημάνουμε πως, η δέσμη των προτάσεων μας προέκυψε με κύριο μέλημα να μην υπάρξει (μια ακόμα) άμεση εκταμίευση από τα ταμεία του κράτους, αλλά τα μέτρα να είναι ευκολότερο αποδεκτά και με την λογική της σταδιακής ελάφρυνσης.

Άλλωστε και τις συνέπειες μάλλον σταδιακά θα αρχίσουμε να τις αντιλαμβανόμαστε.
Θα παραμένουμε, εκ των πραγμάτων, στην διάθεσή σας για οτιδήποτε περαιτέρω.”

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]