Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΕΕΑΕ, «ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ»

 «Αντέξαμε, έχοντας προτεραιότητα την άμεση επαφή και στήριξη του πολίτη -καταναλωτή, προτάσσοντας ευελιξία, κατανόηση, ειδική κατάρτιση και σύγχρονο επαγγελματισμό» καταθέτει στο Editorial η Πρόεδρος κυρία Δήμητρα Λύχρου, αναφερόμενη στον κλάδο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που ξεχώρισε με τις άμεσες δράσεις του, την προσαρμοστικότητα του στις νέες αντίξοες συνθήκες, και κατάφερε να δημιουργήσει τη διαφορά και να εκπλήξει ευχάριστα. Σε αντίθεση με την αγορά μας, η οποία θεσμικά παρέμεινε στην μόνιμη ενοχική σιωπή της, φοβούμενη κάθε φορά να εκφράσει με σωστό τρόπο την ύπαρξή της και να προβάλει το αυτονόητο της κάλυψης ασφαλιστικά, όλων των κινδύνων που βιώσαμε πρόσφατα και εξακολουθούμε να ζούμε (covid, καταστροφικές πλημμύρες, σεισμός).

Ακολουθεί η παρουσίαση  της «1ης Κλαδικής Μελέτης για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση – Στοιχεία και συμπεράσματα που προκύπτουν», η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την ICAP. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, και είναι πεποίθηση μας  πως η συγκεκριμένη μελέτη θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους επαγγελματίες του κλάδου μας, μιας και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πολλά και αξιόλογα Επιπλέον ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν εφαλτήριο για δράσεις και αποφάσεις στην επόμενη περίοδο. Τέλος ευελπιστούμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα τόσο στην κατανόηση της θέσης του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή σήμερα, όσο και στην προοπτική για το μέλλον του επαγγέλματος.

Την άποψή του για την Εκπροσώπηση της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στη χώρα μας, και τις αλλαγές τις προσαρμογές και την εξέλιξη της, καταθέτει ο Αντιπρόεδρος κ. Χάρης Αλεξόπουλος. «Σκέφτομαι ότι δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει τις εξελίξεις που επισυμβαίνουν. Εξελίξεις που έχουν να κάνουν τόσο με νομοθετικές ρυθμίσεις, όσο και με πραγματικές ανάγκες και νέους τρόπους λειτουργίας και δράσης στο χώρο μας».  Η ώρα για τα επόμενα βήματα είναι τώρα, και με μέγιστη ενότητα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα επισημαίνει.

Επόμενο θέμα μια τροπολογία για τη Μείωση Ασφαλίστρων Ζωής που άναψε ΦΩΤΙΕΣ… Η τροπολογία αυτή βρήκε αντίθετες τις Ενώσεις Καταναλωτών αλλά και την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, που ανησυχεί για την δυνατότητα υπέρογκων αυξήσεων και σύμφωνα πλέον με τον νόμο. Άμεσα αντέδρασε η Διαμεσολάβηση με επιστολή που απεστάλη μέσω της ΕΑΔΕ προς τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή και με κοινοποίηση στον αρμόδιο Υπουργό και την ΔΕΙΑ, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της. Ενημερωθείτε σχετικά στη σελίδα 8.

Ο φοροτεχνικός μας σύμβουλος, αναλύει στη συνέχεια, τα έκτακτα οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας στον κλάδο μας. Παραθέτει λεπτομέρειες και  σημαντικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν με σύντομη προθεσμία, και παραθέτει τα σχόλια του. Μας αφορά όλους !

Στη σελίδα 12, αναδημοσιεύουμε από το περιοδικό Ασφαλιστική Αγορά, μια παρουσίαση στηριζόμενη σε έρευνα που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, με στατιστικά στοιχεία του 2019 ανά κλάδο ασφάλισης. Εκεί  προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δραστηριότητα των δικτύων διανομής. Στοιχεία που μας δείχνουν ποια είναι η κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης σε κάθε κλάδο ασφάλισης ή, με άλλα λόγια, τι “πουλάει” περισσότερο κάθε δίκτυο.

Τέλος στις σελίδες μας «Για να γνωρίζεις», σας παρουσιάζουμε μια άποψη του μέλους του Δ.Σ μας, κ. Κώστα Γρηγορόπουλου για 3 απλά βήματα που πρέπει να εφαρμόσουμε στην επαγγελματική μας καθημερινότητα και πως αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν ουσιαστικά στις σχέσεις μας με τους πελάτες. Ακόμη μια νέα έρευνα που έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε, την χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών  και πως εξακολουθούμε να παραμένουμε ανασφάλιστοι απέναντι σε καταστροφικούς κινδύνους. Καθώς και μια ενημέρωση για τις εντεινόμενες δράσεις της διοίκησης του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, για  επανείσπραξη των αποζημιώσεων που κατέβαλε για λογαριασμό των ανασφάλιστων οδηγών. Θυμηθείτε να μας στείλετε τα επαγγελματικά σας στοιχεία για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής της ιστοσελίδας μας, καθώς και την «πρόσκληση» του Γενικού μας Γραμματέα κ. Κώστα Βλαχάκη για να εντάξετε το αναβαθμισμένο μας site στα αγαπημένα σας. Να είστε βέβαιοι, ότι η ενημέρωση που έχετε μέσα από το site μας, είναι έγκυρη, ουσιαστική, πλούσια, και πάντα επίκαιρη. Τέλος σημειώστε ότι εντός Δεκεμβρίου, θα γίνει η Ετήσια Τακτική Γενική μας Συνέλευση διαδικτυακά για πρώτη φορά. Το link για την συμμετοχή, και οι διαδικαστικές λειτουργίες θα σταλούν στα emails σας, μαζί με την πρόσκληση.

Και μην ξεχνάτε ότι η συνδρομή σας, είναι το βασικό έσοδο της ΕΕΑΕ, και με την έγκαιρη πληρωμή της, συμβάλλετε ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία της και τη βιωσιμότητά της!

Κάντε click στην εικόνα και θα κατεβάσετε το νέο μας τεύχος

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]