ΕΕΑΕ & BLACK FRIDAY – Το ασφαλιστικό προϊόν είναι υπόσχεση για το μέλλον και δεν μπορεί να πωλείται με όρους μαζικής κατανάλωσης.

Το Δ.Σ. της ΕΕΑΕ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για τη μέρα της “Μαύρης Παρασκευής” που ακολουθούν κάποια ασφαλιστικά κανάλια διανομής.

“Από μόνη της η ονομασία και ο συμβολισμός της Black Friday γίνεται απεχθής, καθώς ξεκίνησε στην Αμερική χρόνια πριν, και ήταν η μέρα που έπεφταν οι τιμές των σκλάβων, λόγω τέλους των εποχιακών εργασιών της συλλογής καρπών.

Η συμμετοχή μέρους του Ασφαλιστικού Κλάδου με συμβολικό τρόπο στην πτώση των τιμών, με αφορμή αυτή την ημέρα, μόνο λύπη μπορεί να προκαλεί.

Το είδαμε πέρυσι το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και εφέτος από τα ίδια κανάλια διανομής.

Το ασφάλιστρο, ως γνωστόν, καθορίζεται από παράγοντες που είναι πέραν και πάνω από εμπορικές και ευκαιριακές πολιτικές.

Είναι αποτέλεσμα στατιστικής έρευνας και αναλογιστικής μελέτης και οφείλει να είναι «επαρκές». Δεν υπόκειται σε αυξομειώσεις ανάλογα την ημέρα και την εποχή.

Το ασφαλιστικό προϊόν είναι υπόσχεση για το μέλλον και δεν μπορεί να πωλείται με όρους μαζικής κατανάλωσης.

Δεν είναι προϊόν που αν σου μείνει θα σε βαρύνει και πρέπει να το ξεπουλήσεις.

Ως Ε.Ε.Α.Ε. καταθέτουμε την αναφορά μας στην Εποπτική Αρχή για την παραβίαση του Νόμου 4583/18 και συγκεκριμένα του άρθρου 27 και εκφράζουμε την θλίψη μας για τον επιχειρούμενο ευτελισμό του θεσμού, αλλά όμως και την ικανοποίησή μας ότι η πρακτική αυτή προωθείται μόνο από την μερίδα εκείνη, που δεν έχει στις τάξεις της τους επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]