Τα «μαζεύουν» και φεύγουν οι (αντ)ασφαλιστικές από την Καταλονία

Η αβεβαιότητα μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία κλόνισαν το περιβάλλον που λειτουργούν οι Ισπανικές ασφαλιστικές. «Διαταραχές» υπήρξαν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια των ασφαλιστών εγείροντας ανησυχίες για την πορεία των επιχειρήσεων σύμφωνα με την AM Best. Αρκετές είναι οι ασφαλιστικές και της Seguros Catalana Occidente που ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν την έδρα τους σε περιοχές εκτός Καταλονία, όπως διακρίνονται για την πολιτική και οικονομική τους σταθερότητα

της Ελενας Ερμείδου

H AM Best διεξάγει συζητήσει με τους οίκους αξιολόγησης με στόχο να βολιδοσκοπήσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα γεγονότα στην Καταλονία μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της τη1η Οκτωβρίου 2017. Και, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί τίποτα οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας των ασφαλιστών θα αρχίσουν να εκδίδονται.

Ετσι, σύμφωνα με την νέα μελέτη της AM Best που φέρει το τίτλο “Enterprise Risk Management to the Fore as Catalonia’s Sovereign Status Remains Unclear,” η αγορά κρατικών ομολόγων για τους Ισπανούς (αντ)ασφαλιστές δημιουργεί ερωτήματα και προκαλεί ανησυχίες.

Η μελέτη επίσης αναφέρει ότι προαναφερόμενοι ασφαλιστές θα χρειαστεί να πείσουν τους πελάτες τους και τους μετόχους τους ότι θα υπάρξει σταθερότητα στο περιβάλλον.

Με σκοπό να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των πελατών και των μετόχων αρκετοί (αντ)ασφαλιστές συμπεριλαμβανομένου και της Seguros Catalana Occidente ήδη ανακοίνωσαν σχέδια για την μεταφορά των σε περιοχές εκτός της Καταλονίας, όπως η Μαδρίτη, Alicante και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, περιοχές που προσφέρουν πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

Στην αναφορά της, η AM Best διατηρεί για τις (αντ)ασφαλιστικές το  “a-” καθώς είναι άριστα κεφαλαιοποιημένες και έχουν την ικανότητα να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή: sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]