ΣΕΜΑ: Δεσμεύσεις και υπουργικές παροτρύνσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (insurance-eea.gr)

Μήνυμα ουσιαστικό για την ασφαλιστική αγορά και την σημασία της ασφάλισης «αστικής ευθύνηςπεριβάλλοντος» απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ι. Τσιρώνης ο οποίος και παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, εκεί, όπου «υπεγράφη» το συμβόλαιο των μεσιτών με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο υπουργός αναγνώρισε πως η παρέμβαση του ΕΕΑ και του κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ήταν η αφορμή για την ενεργοποίηση της πολιτείας προς την κατεύθυνση αυστηρής εφαρμογής  της νομοθεσίας για την ασφάλιση αστικής ευθύνης περιβάλλοντος.

1

Ο πρόεδρος  του Συνδέσμου κ. Γιώργος Καραβίας παρότρυνε δημοσίως «οι μεσίτες ασφαλίσεων να  αναδείξουν, να εξηγήσουν στους πελάτες τους,  και να εντάξουν στην δραστηριότητά τους ατομική και συλλογική την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλιση «ο ρυπαίνων πληρώνει» ».

Ακόμα, κάλεσε όλα τα μέλη, συνεργάτες και φίλους που ήταν στην εκδήλωση  να καταγράψουν την δική τους δέσμευση, ατομική ή εταιρική, για την συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη.Δείτε video

Ο υπουργός κ.Τσιρώνης χαιρέτισε την εκδήλωση, εξήρε τη σημασία της ασφάλισης αστικής ευθύνης περιβάλλοντος και όπως είπε : η μέριμνα για το περιβάλλον έχει διπλό όφελος καθώς αφενός επέρχεται καλό στο περιβάλλον και αφετέρου οι επιχειρήσεις που διαθέτουν σχετική ασφάλιση και μεριμνούν για την προστασία του περιβάλλοντος καλύπτονται από οποιοδήποτε απρόοπτο.

2

Εμφανώς πάντως ο υπουργός ο οποίος δήλωσε ότι έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στην ασφαλιστική αγορά, φάνηκε ότι αναγνωρίζει τη σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης στον τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος ανήκει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.  Να σημειωθεί ότι ο  ΣΕΜΑ εκτιμώντας την επιρροή των δραστηριοτήτων του κλάδου  στην κοινωνία, δεσμεύτηκε  ώστε οι δράσεις του να επιλέγονται  με γνώμονα την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον, καθώς και την διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Δείτε video

Σε αυτό το κλίμα περιστράφηκε η εκδήλωση. Ο κ. Γιώργος Καραβίας μαζί με την κ. Ευγενία Καφφετζή και τον κ. Γ. Ξηρογιαννόπουλο υποδέχονταν τους καλεσμένους οι οποίοι πραγματικά ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Η συμμετοχή τίμησε τον ΣΕΜΑ καθώς δεν προσήλθαν μόνο μέλη του μεσίτες αλλά και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.

3

Ο κ. Ι.  Χατζηθεοδοσίου, ο κ. Ν. Λεβετσοβίτης, ο κ. Δ. Γαβαλάκης, η κ. Δ. Λύχρου, ο κ. Αλ. Ραφαηλίδης, ο κ. Π. Μιχαλόπουλος ο κ. Κ. Μιχελιδάκης συμμετείχαν.

Επίσης στην εκδήλωση προσήλθαν στελέχη από όλες τις εταιρείες της αγοράς καθώς και κάποιοι επικεφαλής. Μεταξύ αυτών που διακρίναμε (πιθανόν θα υπάρχουν και άλλοι που δεν είδαμε στο πλήθος) και συνομιλήσαμε οι Νίκος Αδαμαντιάδης, Giuseppe Zorgno, Νάντια Σταυρογιάννη, Πάνος Δημητρίου, Νότης Βαγιακάκος, Θ. Αχής, Δ. Τσεκούρας  καθώς και στενοί συνεργάτες τους.

Χορηγοί και Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι:

Χρυσοί Χορηγοί: ERGO, ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Αργυροί Χορηγοί: AIG, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., FAIR CONSULTING, GENERALI, LLOYD’S

Χορηγοί: ARAG, ASSET CONSULTING, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, CNP ZOIS, COFACE, DAS, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, EULER HERMES, EXPERT INSURANCE BROKERS, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, HDI GLOBAL SE, INTERAMERICAN, INTERASCO, METLIFE, ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ A.E., ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α.Ε.

Χορηγός Επικοινωνίας:  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας:  www.naftemporiki.gr

Υποστηρικτές επικοινωνίας: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ MARKETING, ΕΥΡΩΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, INSURANCE DAILY NEWS, www.insurance-eea.gr , INSURANCE FORUM, INSURANCE WORLD, UNDERWRITER.

Χορηγός Ταχυδρομικών Υπηρεσιών: SPEEDEX

4

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

fw1

fw2

fw3

Πηγή : www.insurance-eea.gr

 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]