Προγράμματα Υγείας… κομμένα και ραμμένα πάνω σας

Κάθε ημέρα που περνάει η ασφαλιστική αγορά προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις τρομακτικές ανάγκες που προκύπτουν για τους πολίτες σε ότι αφορά τις υπηρεσίες Υγείας. Αυτό συμβαίνει διότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, βλέποντας τα κενά που υπάρχουν – αλλά και την αυξημένη ζήτηση για ιδιωτικά προγράμματα – προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα που θα δίνουν λύσεις σε όλους και ταυτόχρονα θα είναι προσιτά για όλους.

Επίσης, είναι σαφές ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του μοναδικές ανάγκες και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση για όλους, σε όλα τα θέματα. Στην Υγεία, βέβαια, η βασική ανάγκη είναι κοινή για όλους. Να απολαμβάνουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε κόστος που δεν εκτροχιάζει τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Να διαθέτουμε, παράλληλα, καλύψεις οι οποίες μας προσφέρουν την προστασία που θέλουμε χωρίς επιπρόσθετες επιβαρύνσεις.

Η εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών σε προσιτό κόστος μπορεί να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Υγείας που ενδιαφέρει τους πολίτες, όμως από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να επιλέγει καλύψεις που του ταιριάζουν καλύτερα. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν όλοι μπορούσαν να φτιάχνουν μόνοι τους εξατομικευμένα προγράμματα, κομμένα και ραμμένα δηλαδή, πάνω στις δικές τους ανάγκες.

Κάπως έτσι λειτουργεί η αγορά σήμερα. Η γκάμα των προγραμμάτων είναι τεράστια και αφορά όλο το φάσμα των υπηρεσιών Υγείας, χωρίς ωστόσο να επηρεάζονται οι δύο σταθερές, αυτή της ποιότητας και του προσιτού κόστους.

Θέλετε ένα οικογενειακό πρόγραμμα; Υπάρχει. Μήπως επιθυμείτε το ιδιωτικό πρόγραμμα που θα επιλέξετε να εστιάζει σε συγκεκριμένες καλύψεις; Δεν έχετε παρά να το ζητήσετε. Προγράμματα ειδικά για παιδιά, για οδοντιατρική φροντίδα, με δυνατότητα επιλογής χαμηλότερων ή υψηλότερων θέσεων νοσηλείας. Θέλετε προγράμματα που καλύπτουν μόνο την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ή ολοκληρωμένες λύσεις που συμπεριλαμβάνουν παροχές δευτεροβάθμιας περίθαλψης;

Θα τα βρείτε όλα. Η νέα γκάμα προγραμμάτων Υγείας προσφέρει στους καταναλωτές πολυάριθμες επιλογές και δυνατότητες συνδυασμών, διαμορφώνοντας στην ουσία, ένα ασφαλιστικό προϊόν εξαιρετικά ευέλικτο. Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που χρειάζεται ο ασφαλισμένος: αξία και ποιότητα σε επίπεδο παροχών και δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.

Ποιος θα σας κατευθύνει;

Το να έχει κανείς επιλογές και μάλιστα πολλές είναι κάτι καλό. Είναι, ωστόσο, πολύ συνηθισμένο οι πολυάριθμες επιλογές να προκαλούν σύγχυση με αποτέλεσμα να οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις. Διότι οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ούτε τους ασφαλιστικούς όρους, ούτε τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων ή τα οφέλη που αυτά προσφέρουν. Και όταν κάτι δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό, τότε είναι πάρα πολύ πιθανό οι όροι ενός προγράμματος να εξελιχθούν σε «παγίδες», λόγω έλλειψης σωστής ενημέρωσης και κατεύθυνσης.

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, θα αναφερθούμε στην εξαιρετικά σημαντική συμβολή του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Του ανθρώπου που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την αποτελεσματικότητα και άρα την «αξία» κάθε προγράμματος. Έτσι, μπορεί να ταιριάξει τις ανάγκες του καταναλωτή με τις καλύψεις που προσφέρει το εκάστοτε πρόγραμμα στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας και ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να μας κατευθύνει με ασφάλεια στον λαβύρινθο των ασφαλιστικών όρων, των πολλών και διαφορετικών συμβολαίων και των παροχών. Κατά συνέπεια, η λεπτομερής ενημέρωση από τον ασφαλιστή, σε συνδυασμό με την σωστή, από πλευράς μας, περιγραφή των αναγκών και του ιστορικού μας, θα «χτίσουν» το πρόγραμμα Υγείας που θα μας καλύπτει σε κάθε περίπτωση.

Πηγή: liberal.gr, ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]