Ποια είναι η μεγαλύτερη έλλειψη των γυναικών στην ασφαλιστική βιομηχανία;

Οι εργοδότες προσλαμβάνουν ανθρώπους που βλέπουν και δρουν ακριβώς όπως και οι ίδιοι, εις βάρος των εταιρειών τους και της βιομηχανίας, σύμφωνα με την Claire McDonald της HDI Global, η οποία μιλάει Insurance Business Women In Insurance UK Summit στις 10 Οκτωβρίου. “Αρκετοί εργοδότες προσλαμβάνουν ανθρώπους, επειδή μοιάζουν με τους εαυτούς τους ή είναι σαν τους εαυτούς τους”, δήλωσε η McDonald. “Νομίζω ότι ένα από τα πράγματα που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι αν θέλεις να κάνεις μια πραγματικά ισχυρή ομάδα, θα διαλέξεις ανθρώπους που φέρνουν κάτι που δεν έχεις στο τραπέζι”.

Η McDonald ανήκει εδώ και πολύ καιρό στην ασφαλιστική βιομηχανία, ενώ αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος των HDI Global’s UK and Ireland, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στην Allianz. Η McDonald είπε ότι κάθε φορά που χτίζει μια ομάδα, φροντίζει να προσλαμβάνει ανθρώπους που είναι σωστοί για τη θέση τους, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. “Είχα πάντα πολύ διαφορετικές ομάδες ή έχτισα πολύ διαφορετικές ομάδες, γιατί δε με νοιάζει το χρώμα, το ύψος, το φύλο”, εξήγησε. “Ρωτάω αν έχουν τα προσόντα που ψάχνω για να συμπληρώσω την ομάδα και αν υπάρχει νόημα το να ενταχθούν σ’ αυτήν; Εάν “ναι”, τότε προσλαμβάνονται.

Η McDonald συνεργάζεται επίσης, με οργανισμούς όπως το Club Superior Insurance, ένα επιχειρηματικό δίκτυο που υποστηρίζει τις γυναίκες στη βιομηχανία. Πιστεύει ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει. Βέβαια, στις περισσότερες γυναίκες που υποστηρίζει διακρίνει κυρίως έλλειψη θάρρους κάτι που οι νέοι άνδρες σπάνια έχουν. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα για πολλές γυναίκες είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και θάρρους», είπε. “Νομίζω ότι αυτό είναι και κοινωνικό ζήτημα, δεν είναι συγκεκριμένα μόνο στον τομέα της ασφάλισης.”

“Νομίζω ότι είναι ένα κοινωνικό ζήτημα. Οι γυναίκες έχουν τις δεξιότητες, έχουν το ταλέντο και χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να πιστέψουν στον εαυτό τους.”

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να υπάρχουν πρότυπα,” είπε. “Εξακολουθούμε να έχουμε πολύ μεροληπτική στάση ανάμεσα στα δύο φύλα στην ασφάλιση – το βλέπουμε αυτό από την αναφορά των μισθών μεταξύ των δύο φύλων τα τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να δείξουμε στις γυναίκες ότι μπορείτε να φτάσετε ψηλά».

Η McDonald εξήγησε ότι μέσω της καθοδήγησης της μοιράζεται το προσωπικό της ταξίδι, το οποίο μπορεί να μην είναι τυπικό, με βάση όλα όσα σκέφτονται οι άνθρωποι, αλλά είναι ένα ταξίδι που την έφτασε στην κορυφή μιας τόσο ανταγωνιστικής βιομηχανίας.

Παράλληλα, οι εταιρείες του κλάδου οφείλουν να πραγματοποιήσουν διαρθρωτικές αλλαγές και μάλιστα σημειώνει πως “Στη δουλεία πρέπει να συζητιούνται οι διακρίσεις, δεν μπορεί να είναι κάτι που αγνοείται ή κρύβεται κάτω από το χαλί”, είπε.

Η Claire McDonald θα μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα στη Women In Insurance Summit στο Λονδίνο στις 10 Οκτωβρίου.

Αντώνης Αντωνόπουλος

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]