Περιπτώσεις αφερεγγυότητας στο κλάδο Ζημιών (insuranceworld.gr)

Αύξηση των περιπτώσεων αφερεγγυότητας λόγω γενικής υποτιμολόγησης στον κλάδο Ζημιών διαπιστώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, υπογραμμίζοντας κυρίως τις ασφαλίσεις αστικής ευθύνης οχημάτων, όπου, σύμφωνα με στοιχεία της, το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο έχει μειωθεί από τα 270 ευρώ που ήταν το 2011 στα 170 ευρώ το 2015.

Όπως σημειώνει η Εποπτική Αρχή, η υποτιμολόγηση των ασφαλίσεων στον κλάδο Αυτοκινήτων έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, δεδομένου ότι στην εξεταζόμενη περίοδο η σωρευτική πτώση των ασφαλίστρων φθάνει το 37,8%, με τη μέση ετήσια μείωση να διαμορφώνεται στο 11%.

Προσθέτει δε ότι, «καθώς κατά την παρούσα συγκυρία το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι αρκετά ευάλωτο, προβλήματα στην ασφαλιστική αγορά, αν και το μέγεθός της θεωρείται μικρό, μπορεί να εντείνουν περαιτέρω την υφεσιακή φάση του οικονομικού κύκλου».

 Πάντως, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε σχετική της έκθεση, αποφεύγει να προσδιορίσει την πηγή του προβλήματος, που δεν είναι άλλη από τις Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), οι οποίες πρώτες άρχισαν το χορό των επιθετικών ασφαλίστρων, για να ακολουθήσει εν συνεχεία και ο ανταγωνισμός.

Τα ζητούμενα είναι πλέον είναι δύο: Πότε θα σταματήσει η πτωτική πορεία των ασφαλίστρων και σε τι βαθμό η Εποπτική Αρχή θα μπορέσει να παρέμβει προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα.

Πηγή: www.insuranceworld.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]