Ο Γιάννης Καντώρος νέος διευθύνων σύμβουλος στην Interamerican

Η διοίκηση της εταιρείας εν παρουσία του Προέδρου Uco Vegter, αποφάσισε και ανακοίνωσε το νέο  επικεφαλή στη Interamerican.  Ο κ. Γιάννης Καντώρος, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία, στη θέση του  κ. Γιώργου Κώτσαλου, ο οποίος αποχώρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους από την εταιρεία.

Ο Γιάννης Καντώρος εισήλθε στην Interamerican (και στην ασφαλιστική αγορά) το 2000 έχοντας προηγουμένως εργαστεί σε πολυεθνικές όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Διευθυντής Μάρκετινγκ αρχικά, εξελίχθηκε σταδιακά σε  Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και ενάμιση χρόνο πριν ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών.Είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών και κατέχει Μεταπτυχιακό ΜΒΑ από το Cardiff Business School. Έχει ολοκληρώσει το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το Achmea Senior Leaders Program στο Bled School of Management.Ο Γιώργος Κώτσαλος διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο. Στην ασφαλιστική βιομηχανία εισήλθε το 1976 και κατά τη διάρκεια της συνολικής πορείας του διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής ασφαλιστικών επιχειρήσεων για περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο Uco Vegter, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Interamerican, αναφερόμενος στη διοικητική μεταβολή και τον διορισμό του Γιάννη Καντώρου ως διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, επεσήμανε: «Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να έχουμε σε αυτήν τη σημαντική θέση ένα στέλεχος με επιτυχημένη σταδιοδρομία στην εταιρία και με εμπειρία διαφόρων διοικητικών ευθυνών. Ο Γιάννης Καντώρος ανήλθε σε αυτήν την ανώτατη επιτελική θέση έχοντας μία διαδρομή, από το ξεκίνημά του στην Interamerican έως σήμερα, μέσα από κομβικούς τομείς: το μάρκετινγκ, τη διεύθυνση πωλήσεων και τη διεύθυνση των εταιρικών λειτουργιών. Έχουμε την πεποίθηση ότι, με αυτά τα δεδομένα, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί στην πορεία υλοποίησης της στρατηγικής και επιτάχυνσης της ανάπτυξης της Interamerican. Τον περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη και προσδοκούμε από τον ίδιο να δώσει μία νέα διάσταση στον νέο ρόλο του, ως Διευθύνων Σύμβουλος».

Ο κ. Καντώρος δήλωσε σχετικά: «Αποδέχομαι με ευγνωμοσύνη την εμπιστοσύνη των Μετόχων της εταιρείας, που εκφράζεται από την ανάθεση εκ μέρους τους σε μένα των υψηλών ευθυνών αυτής της θέσης. Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο διαδεχόμενος τον Γιώργο Κώτσαλο, ο οποίος υποστήριξε επί χρόνια την ανάπτυξή μου και μού έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσω και να εξελιχθώ επαγγελματικά μέσα στην εταιρία, μαθαίνοντας πολλά από τον ίδιο. Πιστεύω ότι με την υποστήριξη της ACHMEA και των ανθρώπων της Interamerican, θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις για επιτάχυνση και καινοτομία, ψηφιακή πρωτοπορία και απόλυτη εστίαση της εταιρίας στους πελάτες της, καθώς επίσης και στους εργαζόμενους, διευρύνοντας τις προοπτικές της οικονομικής απόδοσης και ευρωστίας του οργανισμού».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]