Μόνο οι 7 στους 10 πλήρωσαν τη δόση του εκκαθαριστικού

Στο 70% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης του εκκαθαριστικού για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι τρεις στους δέκα φορολογούμενους από την πρώτη δόση του φόρου σήκωσαν λευκή σημαία και πλέον θα καταφύγουν στις ρυθμίσεις οφειλών για να εξοφλήσουν τον φόρο σε δόσεις ή θα τον αφήσουν απλήρωτο και αρρύθμιστο και θα κινδυνεύσουν με κατασχέσεις.

Ειδικότερα, η φετινή εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων οδήγησε σε 2,5 εκατ. χρεωστικά εκκαθαριστικά σε ισάριθμα νοικοκυριά που καλούνται να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ. Η πρώτη δόση έληξε στις 31 Ιουλίου και έπρεπε να εισπραχθούν περίπου 1,2 δισ. ευρώ

Την πρώτη δόση πλήρωσαν μόλις 1.760.000 φορολογούμενοι. Δηλαδή οι 7 στους 10 πλήρωσαν κανονικά τον φόρο τους, αλλά οι 3 στους 10 όχι.

Το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 775 εκατομμύρια, δηλαδή περίπου 400 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα τα εκκαθαριστικά για την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο του 70% καθώς πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Πηγή: www.capital.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]