Μικρές αυξήσεις στα ασφάλιστρα οχημάτων από τον επόμενο μήνα

Αυξήσεις ασφαλίστρων στον κλάδο οχημάτων ανακοινώνουν πολλές ασφαλιστικές εταιρείες μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα στασιμότητας.

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την ανακοίνωση της QATAR INSURANCE για αυξήσεις κατά 5% στον κλάδο αυτοκινήτου (νέες αιτήσεις και ανανεώσεις) και ακόμη μία ασφαλιστική εταιρεία, σε αυτή την περίπτωση η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ανακοίνωσε αυξήσεις στα ασφάλιστρα από 1,5€ (για τρίμηνες διάρκειες) έως 7 € (ετήσιες διάρκειες).

Ταυτόχρονα η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ προχωράει σε μικρή αύξηση και στο ασφάλιστρο κάλυψης φυσικών φαινομένων (από 2,75€ έως 9,9€)

Παράλληλα όμως, πρέπει να αναφέρουμε πως διπλασιάζει την έκπτωση για τους κατόχους του Ασφαλιστικού Γονέα από 5% σε 10%.

Πληροφορίες και από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες αναφέρουν πως ανακοινώσεις για μικρή αύξηση στον κλάδο οχημάτων θα ανακοινωθεί και από άλλες εταιρείες οι οποίες όμως θα κυμαίνονται το ανωτέρω έως 8%.

Μάλιστα πολλές εταιρείες επιλέγουν να δώσουν επιπλέον δωρεάν παροχές ή να αυξήσουν τις παρεχόμενες καλύψεις προκειμένου να αντισταθμίσουν την αύξηση του ασφαλίστρου.

Να σημειώσουμε πως για πάρα πολλά χρόνια (περισσότερα από 10) το ασφάλιστρο του κλάδου οχημάτων κατρακύλησε με αποτέλεσμα ακόμη και πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες να ανταγωνίζονται τις παραδοσιακά «φθηνές» εταιρείες. Αυτό συνέβη λόγω του έντονου ανταγωνισμού αλλά και της δυσκολίας πρόσκτησης εργασιών από λοιπούς κλάδους.  Στην μείωση όμως του μέσου ασφαλίστρου έπαιξε σημαντικό ρόλο και και η ταυτόχρονη μείωση του δείκτη ζημιών.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]