Με νέα προϊόντα υγείας η Interlife στοχεύει σε νέα αύξηση των μεριδίων της στην αγορά

Συνηθίζει να ξαφνιάζει ευχάριστα την ασφαλιστική αγορά η Interlife, η ασφαλιστική με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία και το 2017 συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, παρά την κρίση στην οικονομία και την αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interlife, Γιάννης Βοτσαρίδης, σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2017, αναφέρθηκε τόσο στους νέους στόχους της εταιρίας του όσο και σε γενικότερες εκτιμήσεις για την ασφάλιση και την ασφαλιστική αγορά την Ελλάδα.

Στους νέους εταιρικούς στόχους έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Interlife μέσα στο 2018 θα προχωρήσει στην παρουσίαση τριών νέων προγραμμάτων για την υγεία, τονίζοντας παράλληλα ότι η εταιρία δεν προβαίνει ούτε σε ελάχιστη αύξηση τιμών των ασφαλίστρων, ενώ εκτίμησε ότι το 2018 το μερίδιό της στην ασφαλιστική αγορά θα αυξηθεί στο 5%.

Μέσα στο 2017 τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 11,59%. Από αυτά τα έσοδο, το 70% προέρχεται από τον Κλάδο Αυτοκινήτου. Το 2017 ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων αυξήθηκε κατά 24,66% (330.634 στις 31/12/2017). Επιπλέον το 2017 αναμένεται να κλείσει με κέρδη πολύ υψηλότερα του 2016, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 11, εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος γενικότερα στις εκτιμήσεις του για την ασφαλιστική αγορά ο κ. Βοτσαρίδης τόνισε ότι το 2018 θα υπάρξει αύξηση παραγωγής, κυρίως στον Κλάδο Υγείας, στον οποίο εστιάζουν πολλές ασφαλιστικές εταιρίες.

Σχετικά με την Interlife και τα νέα προγράμματα υγείας ανέφερε ότι αυτά θα αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, επιδοματική κάλυψη για σοβαρές ασθένειες και απαιτητικές νοσηλείες, όπως επίσης νοσοκομειακή περίθαλψη ενηλίκων.

Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του asfalisinet.gr επισήμανε:
«Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα έχει προοπτικές ανάπτυξης καθώς η δαπάνη βρίσκεται στο ¼ της ευρωπαϊκής. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που εκδηλώνεται ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες. Παρ όλα αυτά, το ζήτημα για τις επιχειρήσεις είναι η δυνατότητα κερδοφόρας λειτουργίας».

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]