Λαμία: Μαϊμού – ασφαλιστής απέσπασε σεβαστό ποσό από ηλικιωμένο

Ξαναχτύπησαν οι απατεώνες αυτή τη φορά στην περιοχή της Ροδίτσας.

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων συμπολιτών μας από επιτήδειους που παρουσιάζονται κατά περίπτωση ως ασφαλιστές, λογιστές, εφοριακοί, τεχνικοί της ΔΕΗ ή ως απλοί φίλοι συγγενικών προσώπων που έχουν ανάγκη.

Τελευταίο κρούσμα το πρωί της Πέμπτης (26/7) στη Ροδίτσα Λαμίας, όπου ένας ευτραφής κύριος γύρω στα 30 – 35, παρουσιάστηκε σε 90χρονο κάτοικο της περιοχής που εκείνη την ώρα ήταν μόνος του στο σπίτι.

Του συστήθηκε ως ασφαλιστής και του είπε ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο ασφαλιστηρίου που αν εξοφληθεί θα μπορούσε να εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ. Έκανε μάλιστα ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με το γιο του ηλικιωμένου και συνεννοούνταν πως θα εισέπρατταν το ανύπαρκτο συμβόλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο έπεισε τον 90χρονο και του έδωσε 1.600 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο ίδιος άνθρωπος επιχείρησε πριν από δύο εβδομάδες να εξαπατήσει ηλικιωμένο στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να του αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ο 90χρονος στο παρελθόν είχε ξαναπέσει θύμα απάτης, ήταν ενημερωμένος σχετικά για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο οι απατεώνες ενεργούν με τόσο φυσιολογικό τρόπο και πολλές φορές γνωρίζοντας στοιχεία απέναντι στα υποψήφια θύματά τους με αποτέλεσμα να βρίσκουν τρόπο να ξεπερνούν τις αντιστάσεις τους ειδικά όταν πρόκειται για υπερήλικες συμπολίτες.

Πηγή: lamiareport.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]