Κορονοϊός: Τα κρούσματα «καίνε» τη Χριστουγεννιάτικη αγορά – Ανατροπές στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα καταστήματα

Τροποποιείται σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων στις 14 Δεκεμβρίου, καθώς το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.
Χθες βράδυ οι τηλεσυσκέψεις έδιναν και έπαιρναν με τα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αποφασισθεί εάν θα ανοίξει ή όχι η αγορά τις επόμενες ημέρες.

Όλα δείχνουν πως τα εκατοντάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, δεν αφήνουν περιθώριο για υλοποίηση του αρχικού σχεδίου. Άλλωστε υπάρχουν ακόμη 10 περιοχές που βράζουν από κρούσματα.

Την όποια παράταση στο άνοιγμα των καταστημάτων, είχε λίγο πολύ προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξή του έκανε έκκληση σε όλους για προσοχή, καθώς όπως περιέγραψε, το ΕΣΥ δεν αντέχει νέα βαριά περιστατικά.

Οι ειδικοί

Πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν ότι οι ειδικοί της επιτροπής εδώ και μέρες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να ανοίξει ακόμη. Εξάλλου μετά από σχεδόν 5 εβδομάδες lockdown, το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει πέσει ακόμη σε πολλά σημεία της Ελλάδος.

Μάλιστα πολλοί ειδικοί της επιτροπής είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να μην ανοίξει της αγορά, ενώ στις εισηγήσεις της η επιτροπή ζητούσε επισήμως να περιορισθεί η κινητικότητα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Άλλωστε ακόμη και σήμερα η κίνηση παραμένει αυξημένη στους δρόμους, παρά το lockdown. Γεγονός βέβαια που οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι πολίτες εργάζονται κανονικά ενώ και οι δυνατότητα για άδειες που έχει δοθεί διευκολύνει τις μετακινήσεις.

Η κυβέρνηση αναμένεται οριστικά σήμερα να λάβει τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών ώστε να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]