Κωνσταντίνος Μάκαρης: Όταν η κοινωνική προσφορά γίνεται στάση ζωής!

Η EUROINS INSURANCE GROUP (EIG) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη επικεντρώνοντας τις δραστηριότητες του στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Σκόπια έχοντας επιτυχώς επεκταθεί σε αγορές, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Επιπλέον, η Εταιρεία κατέχει σημαντική θέση σε χώρες, όπως η Σερβία και η Τουρκία (μέσω θυγατρικών) αλλά και στην Τσέχικη Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Πολωνία (μέσω της άμεσης πρόσβασης βασισμένης στην ελευθερία της ενιαίας Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Το χαρτοφυλάκιο της EUROINS, περιλαμβάνει πάνω από 40 ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν 18 κλάδους ασφάλισης. Στη χώρα μας η Euroins Ελλάδος έχει αναπτύξει το δίκτυο πωλήσεων της, το οποίο έχει εξαπλωθεί σε όλη την Επικράτεια της χώρας με σημαντική εκπροσώπηση στα βασικά περιφερειακά και διοικητικά κέντρα. Διαθέτει γραφεία σε 87 πόλεις και συνεργάζεται με περισσότερους από 4.000 εργαζομένους, μεσίτες και ασφαλιστικούς πράκτορες.

Στο τιμόνι της εταιρείας ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος βρίσκεται ο κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης. Ο κ. Μάκαρης έχει 20ετή εμπειρία στην Ασφαλιστική Αγορά με εξειδίκευση στους Βιομηχανικούς & Εμπορικούς Κινδύνους καθώς και στον Κλάδο Υγείας. Ως γόνος ασφαλιστικής οικογένειας «κόλλησε το μικρόβιο» του Ασφαλιστικού Συμβούλου από μικρός. Για 20 συναπτά έτη (1994-2014) εργάσθηκε ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στον Όμιλο Interamerican.

Έχει βραβευθεί αλλεπάλληλες φορές και διαδοχικά μεταξύ των ετών 2003-2010 καταλαμβάνοντας την 1η έως την 5η θέση μεταξύ των καλύτερων Ασφαλιστών της χρονιάς στους Κλάδους Πυρός, Αστικής Ευθύνης και Γενικών Ασφαλίσεων. Συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 κορυφαίων Ασφαλιστών της Interamerican βραβευθείς με διάφορες διακρίσεις (2000-2009). Έχει υπάρξει υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου Ασφαλιστή της Χρονιάς, μεταξύ και άλλων τεσσάρων, ανά την Επικράτεια. Ανέπτυξε τη φιλοσοφία των συνεργαζομένων συνεργείων, μια καινοτομία για την ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Ως, εκ φύσεως, επιχειρηματικό πνεύμα, διακρίνεται για την οξυδέρκεια του και τον βαθμό ετοιμότητας και απόκρισης, επιδεικνύοντας ηγετικές ικανότητες και δίνοντας το κίνητρο στους «ανθρώπους» του (Συνεργάτες-Προσωπικό-Τρίτα Μέρη) να τον ακολουθήσουν και να κάνουν πράξη το όραμα του. Έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε έτερους τομείς, πέραν της Ασφαλιστικής Αγοράς, παρά ταύτα, η συγκεκριμένη δραστηριότητα παραμένει εκείνη που «ζυμώθηκε» και αγάπησε από μικρός. Παραμένει στην συγκεκριμένη Αγορά έχοντας ως όραμα και συνάμα στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά βασιζόμενος αποκλειστικά στα παραδοσιακά κανάλια διανομής των Διαμεσολαβούντων, ανοικοδομώντας καθημερινά την Εταιρεία των Ασφαλιστών.

Η προσφορά της Euroins και του κ. Μάκαρη, συγκεκριμένα, προς την κοινωνία και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εuroins, είναι γνωστή και αδιάλειπτη. «Η καθημερινότητα και η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι μέγιστο μέλημα και ιερή προτεραιότητα για την Euroins» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του. Φέτος, με αφορμή της συμπλήρωσης 20 ετών του Ομίλου Euroins, ο κ. Μάκαρης ανακοίνωσε ότι ο εορτασμός αυτός θα ενδυθεί με έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπου 20 σχολεία θα λάβουν τον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους εξοπλισμό αλλά και έργα υποδομής.

Ο κ. Μάκαρης, έδωσε τα πρώτα δείγματα συνέπειας τον Ιούνιο 2017, με την πλήρη ανακατασκευή στο Δημοτικό Σχολείο Τολού, όπου το έργο αξίας 50.000€ περιλάμβανε τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ, παιχνιδιών εδάφους, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μικροφωνική εγκατάσταση και κάλυψη λοιπών καθημερινών αναγκών για τους μικρούς μαθητές.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ολοκληρωθεί έργα τεχνολογικού εξοπλισμού σε πλήθος σχολείων της Αργολίδας: Γυμνάσιο Δρεπάνου (και κατασκευή δύο γηπέδων – βόλευ και χάντμπολ), Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας, Λύκειο Αγίας Τριάδας, 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, 1ο Λύκειο Ναυπλίου και ΕΠΑΛ Αργολίδας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τα σχολεία φθάνει περίπου τις 300.000€.

Ταυτόχρονα, έχει εξοπλίσει το 7ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, το τμήμα Οδοντοτεχνικής της Σιβιτανιδείου και το Ειδικό Σχολείο Τυφλών στην Καλλιθέα.

Πιστός στη δέσμευσή του για συνέχιση του αγώνα, ώστε τα τροχαία ατυχήματα λόγω μέθης να αποτελούν δυσάρεστο παρελθόν στη χώρα μας ο κ. Μάκαρης προχωρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε δωρεά υπερσύγχρονων αλκοολόμετρων στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πάτρας, Ξάνθης, Ναυπλίου και Χαλκιδικής.

Αναφορικά με τις δωρεές των αλκοολομέτρων ο κ. Μάκαρης έχει δηλώσει πως «είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να θρηνούμε θύματα, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, επειδή υπάρχει αναλγησία στον τομέα της πρόληψης.

Σε κάθε προηγμένο κράτος η πρόληψη αποτελεί την βάση κάθε συζήτησης για αντίστοιχα ζητήματα αλλά στην Ελλάδα καλείται η ιδιωτική πρωτοβουλία να καλύψει αυτό το κενό. Προσωπικά, σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκα και τα αλκοολόμετρα που αγοράστηκαν απευθείας από το εξωτερικό για αυτόν τον σκοπό εξοπλίζουν Τμήματα Τροχαίας ανά την Ελλάδα.».

Παράλληλα, η Euroins είναι ο μεγαλύτερος χορηγός των πρωταθλητών ποδηλασίας Χρήστου και Ζαφείρη Βολικάκη (ο Χρήστος Βολικάκης είναι 1ος στην παγκόσμια κατάταξη), του 1ου Έλληνα οδηγού καρτ με αναπηρία στα πόδια Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, της πρωταθλήτριας TAE KWON DO Ελένης Λόη αλλά και αθλητικών ομάδων (Σπόρτινγκ νεανίδων, ΔΙΑΝΑ Ηλιούπολης, Κοσκινά Εύβοιας, Α.Π.Σ. Ζακύνθου, Π.Α.Σ.Α. Ηρόδοτος Κρήτης).

H εταιρεία βραβεύθηκε πέρυσι για τις δράσεις ΕΚΕ που πραγματοποιεί ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει με συνέπεια το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, την ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΤΡΑΣ, το ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ αλλά και Ιερές Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα (Αργολίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αττική κλ.π.).

Αντωνόπουλος Αντώνης

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]