Κοχλάζει ο αγροτικός κόσμος για το άνοιγμα στην ιδιωτική ασφάλιση

Κοχλάζει από αγανάκτηση ο αγροτικός κόσμος με τις προωθούμενες ενέργειες της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης και να παραχωρήσει την ασφάλιση στους ιδιώτες.

Ηδη όπως επεσήμαναν στη Χαραυγή εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων έγιναν οι πρώτες ενημερώσεις στους αγρότες οι οποίοι προετοιμάζονται για μεγάλες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη Τρίτη ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης ανακοίνωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) μέχρι το Φεβρουάριο του 2017.

Χωρίς κανένα ενδοιασμό μάλιστα ανέφερε ότι, καταργείται ο Οργανισμός, με άνοιγμα του τομέα της γεωργικής ασφάλισης προς τις ιδιωτικές εταιρείες, επιδότηση του ασφαλίστρου και πρόσθετη στήριξη από το εθνικό ταμείο αποζημιώσεων!

Υποστήριξε ακόμη πως το θέμα έχει παρατραβήξει, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα ο ΟΓΑ, δεν παρέχει γεωργική ασφάλιση και οι γεωργοί δεν είναι ασφαλισμένοι.

ΕΚΑ: Διαλύουν τα πάντα οι κυβερνώντες

Σχολιάζοντας τις πιο πάνω εξελίξεις ο Γ.Γ. της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας τόνισε πως δυστυχώς η η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση η οποία διαλύει όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς όπως ο ΟΓΑ και Επιτροπή Σιτηρών για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Ηδη αποκάλυψε μόλις έμεινε ακέφαλη η Επιτροπή Σιτηρών, εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα αύξησης της τιμής των σιτηρών στους κτηνοτρόφους.

ΠΕΚ: Ο ΟΓΑ το τελευταίο αποκούμπι των αγροτών

Στο ίδιο έντονο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Βοηθού Γενικού Γραμματέα της ΠΕΚ Χρίστου Παπαπέτρου, ο οποίος επέκρινε βουλευτές συγκεκριμένου κόμματος φωτογραφίζοντας τον ΔΗΣΥ, οι οποίοι πρωτοστάτησαν, όπως είπε, ώστε να πείσουν τον Υπουργό, να αναθεωρήσει την αρχική του πρόταση που ήταν η υποχρεωτική ασφάλιση και να την μετατρέψει σε εθελοντική και μάλιστα να την παραχωρήσουν σε ιδιώτες ασφαλιστές.

Οπως υπογράμμισε, η υποχρεωτική ασφάλιση είναι το τελευταίο αποκούμπι που έχει ο αγροτικός κόσμος και δεν μπορεί η τύχη του να δοθεί στα χέρια των ιδιωτών, των οποίων το μόνο μέλημα είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους. Το κράτος διαμήνυσε ο κ. Παπαπέτρου έχει υποχρέωση να στηρίζει αυτούς τους οργανισμούς και προειδοποίησε πως αν περάσουν στα χέρια των ιδιωτών θα καταστραφεί η γεωργία του τόπου.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΑ εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι με μεθοδευμένες κινήσεις αδράνησε εγκληματικά αφήνοντας τον οργανισμό να περιέλθει σε μια κωματώδη κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των αγροτών ως όφειλε.

Είναι η πρώτη κυβέρνηση που δεν κατέβαλε τις αποζημιώσεις και παραμένουν απλήρωτοι οι σιτοπαραγωγοί, οι εσπεριδοκαλλιεργητές, οι αγρότες των φυλλοβόλων στις ορεινές περιοχές και άλλοι οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα. θα πληρωθούν τον Οκτώβριο, ενώ προηγουμένως ήταν πληρωμένοι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου κάθε χρόνου.

Υπενθύμισε ότι από το 1978 που υπάρχει ο ΟΓΑ, όσα χρήματα έβαζαν οι παραγωγοί ως ασφάλιστρο, άλλα τόσα έβαζε και η κυβέρνηση. Τώρα τόνισε, θα επιδοτούνται οι ιδιωτικές εταιρείες να ασφαλίζουν τους αγρότες και μάλιστα με την επιδότηση του ασφαλίστρου από το κράτος. Σύντομα κατέληξε οι παραγωγοί θα βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και για να τους δοθεί το δικαίωμα να παράγουν τροφή για το λαό.

Πηγή:

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]