Κίνδυνος cyber χτυπημάτων στα αυτοκινούμενα οχήματα (sofokleousin.gr)

Από το 2020 μπαίνει μπρος η τεχνολογία αυτοκινούμενων οχημάτων.

Απροετοίμαστες απέναντι στις εξελίξεις της τεχνολογίας και συγκεκριμένα απέναντι στην τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων βρίσκονται οι περισσότερες εταιρείες. Η τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων επιτάσσει προσαρμογή όλων των συστημάτων αλλά και υψηλή ασφάλεια καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα cyber χτυπήματα

Σε έρευνα που διεξήγαγε η Munich Re για την ετοιμότητα των εταιρειών απέναντι στην τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων, το 64% από δείγμα 100 συμμετεχόντων δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους δεν έχουν ξεκινήσει καμία προετοιμασία για το θέμα αυτό.

Μόλις το 23% δήλωσε ότι οι εταιρείες τους έχουν ξεκινήσει να συζητούν τα θέματα της νέας τεχνολογίας. Ένα 8% βρίσκεται σε «θέση μάχης» ενώ, μόλις ένα 4% έχει εκπονήσει σχέδια για την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα πλάνα, οι καταναλωτές θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων από το 2020, ενώ, μέχρι το 2050, το αυτοκινούμενο όχημα θα αποτελεί το κύριο μέσο μεταφοράς, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey & Company.

Σύμφωνα με την Munich Re η τεχνολογία των αυτοκινούμενων οχημάτων θα ελαττώσει την πιθανότητα των οδικών ατυχημάτων κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί στο κλάδο ζημιών των ασφαλιστικών.

Ανω το ήμισυ των ερωτηθέντων προβλέπει ότι οι ευθύνες θα μεταφερθούν από τον οδηγό στους κατασκευαστές λογισμικών.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται και η cyber ασφάλεια των οχημάτων αυτών καθώς οι χάκερς πολλαπλασιάζονται και οι κλοπές μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες

Έλενα Ερμείδου

πηγή: www.sofokleousin.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]