Καβάλα: Αναβολή για να πληρώσει το χρέος που αναγνωρίζει

Σύμφωνα με το proininews.gr, υπόθεση που είχε ενδιαφέρον δικάστηκε στο τριμελές Καβάλας την Πέμπτη 30 Απριλίου. Τελικά δεν υπήρξε απόφαση, αφού το δικαστήριο πείσθηκε να δώσει χρόνο στον κατηγορούμενο, να τακτοποιήσει το χρέος του, προς ιδιώτες, κατοίκους του Δήμου Παγγαίου.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2012 και είναι αρκετά περίεργη, αν και η αιτία της, βρίσκεται στην οικονομική κρίση. Ασφαλιστής κάτοικος του Νομού Καβάλας, μεσολάβησε για την ασφάλεια ζωής γυναίκας, που ταυτόχρονα ήταν ασφάλεια ζωής – επενδύσεις.

Όταν πέρασαν τα δέκα χρόνια της αρχικής συμφωνίας, δηλαδή το 2012, η γυναίκα ζήτησε να εισπράξει τα χρήματα που δικαιούταν, με βάση το ασφαλιστήριο. Με τη μεσολάβηση του ασφαλιστή και κατηγορούμενου στο δικαστήριο, εισέπραξε ποσό 2.800 ευρώ. Ο ασφαλιστής της είπε τα χρήματα ήταν λίγα. Ζήτησε και τα πήρε πίσω, προκειμένου να επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα με μεγαλύτερο ποσό. Της υποσχέθηκε 5.500 ευρώ. Αυτό δεν έγινε ποτέ κι έτσι μηνύθηκε από την πελάτισσά του και ήταν κατηγορούμενος  στο δικαστήριο, για απάτη.

Η υπόθεση δικάστηκε μετά από έφεση. Αρχικά είχε καταδικαστεί με ποινή 10 μηνών. Απολογούμενος στο δικαστήριο, παραδέχθηκε την πράξη του, εξηγώντας ότι εκείνη την περίοδο, έχοντας δανειστεί χρήματα από τοκογλύφους, απειλούνταν ο ίδιος και η οικογένειά του. «Εκβιαζόμουν κι έτσι κράτησα τα λεφτά της πελάτισσας και τα έδωσα αλλού», είπε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις μετέπειτα κινήσεις του, λέγοντας ότι προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και πάλι. Έχει αλλάξει επάγγελμα προσπαθώντας να βρει χρήματα για να αποζημιώσει τη γυναίκα, πρώην πελάτισσά του.

Ζήτησε αναβολή για να βρει τα χρήματα, καθώς στη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει σίγουρη απασχόληση. «Θέλω να τα επιστρέψω. Δώστε μου αναβολή», είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, και όπως φάνηκε το έπεισε.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αναβολή της υπόθεσης, πρόταση με την οποία συμφώνησε το δικαστήριο.

Όλοι λοιπόν εύχονται το καλοκαίρι ο πρώην ασφαλιστής να απασχοληθεί εποχιακά ή και μόνιμα, να βρει τα χρήματα που οφείλει στην πελάτισσά του και να τα επιστρέψει, δίνοντας τέλος στο ποινικό αλλά και ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης. Η νέα ημερομηνία της δίκης ορίστηκε για το Νοέμβρη.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]