Καταγγελία του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου για απευθείας ανάθεση ασφάλισης οχημάτων στην NEQUS Μεσίτες Ασφαλειών

Στο φως της δημοσιότητας έφερε η εφημερίδα documento υπόθεση που αφορά την απευθείας ανάθεση της ετήσιας ασφάλισης οχημάτων και μηχανημάτων του δήμου Μεσολογγίου στην εταιρεία «NEQUS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Με την υπ’ αριθμ. 3861 απόφαση δημάρχου ανατέθηκε στις 8 Μαρτίου 2018, αντί του ποσού των 11.068,00 ευρώ, η «ετήσια ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου» στην εταιρεία «NEQUS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η εταιρεία NEQUS δεν είναι η ίδια ασφαλιστική εταιρεία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο σάιτ της “ιδρύθηκε το 2014 εκπροσωπώντας στην Ελλάδα αλλοδαπούς ασφαλιστικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ιδιωτικής ασφάλισης”. Διαμεσολαβεί δηλαδή σε ξένους ασφαλιστικούς ομίλους και εκείνοι αναλαμβάνουν την ασφάλιση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο μεσίτης και επιμέρους τμήμα ασφαλιστικής εταιρείας με έδρα το Κατάρ, της Qatar Insurance Company, αφού οι δυο εταιρείες εμφανίζονται με την ίδια διεύθυνση στην Αθήνα» λέει στο Documento ο κ. Κατσούλης και προσθέτει: «Γιατί επιλέχθηκε η ανάθεση και όχι ο διαγωνισμός της ασφάλισης του στόλου των οχημάτων του δήμου; Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η εν λόγω μεσιτική εταιρεία, έστω και μέσω της ανάθεσης και όχι μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα; Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της μεσιτικής εταιρείας στην περιοχή μας; Πώς διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου από μια εταιρεία η οποία δεν είναι μέλος και δεν είναι υποχρεωμένη να καλύπτει το σύνολο των κανόνων λειτουργίας των εταιρειών που συμμετέχουν στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος;».

Η απάντηση του δημάρχου κ. Νίκου Καραπάνου αναφέρει πως ο δήμος έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Η ασφάλιση των οχημάτων έγινε μετά από την αξιολόγηση διάφορων προσφορών.

Δείτε εδώ την ανάθεση ασφάλισης του Δήμου Μεσολογγίου στην NEQUS ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ & ΑΝΤΑΣΦΑΛΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]