Τι ποσοστό του πληθυσμού πρέπει να έχει ανοσία για να υπάρχει προστασία;

Με το εμβόλιο και όχι με φυσικό τρόπο θα πρέπει να αποκτηθεί στους πληθυσμούς ανοσία προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σήμα κινδύνου για όσες χώρες επιδίωξαν ή επιδιώκουν ακόμη να δημιουργήσουν φυσική ανοσίας της αγέλης, εκπέμπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Άλλωστε απεδείχθη ότι η τακτική αυτή αυξάνει κατακόρυφα τους θανάτους. Γι αυτό και ο ΠΟΥ επιμένει ότι η καλύτερη ανοσία μπορεί να επιτευχθεί μέσω του εμβολιασμού για τον covid-19. Ένα εμβόλιο το οποίο όταν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως σημειώνει ότι η φυσικά ανοσία της αγέλης είναι μία άκρως επικίνδυνη τακτική και οι προσπάθειες αυτές θα οδηγούσαν σε πολλούς θανάτους. Αντίθετα ο εμβολιασμός είναι μια πιο ασφαλής και πιο αποτελεσματική πορεία, δήλωσε η υψηλόβαθμη επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μαρία Βαν Κέρχοφ.

Εδώ και καιρό πάντως οι ειδικοί επιστήμονες και στη χώρα μας επιμένουν πως για να υπάρχει προστασία από τον κορονοϊό θα πρέπει τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού να έχει ανοσία. Αντίστοιχη θέση πήρε και η επιδημιολόγος του ΠΟΥ λέγοντας ότι τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πληθυσμού πρέπει να αναπτύξουν ανοσία ώστε αυτό να έχει νόημα. Γι αυτό και χρειάζεται το εμβόλιο ώστε η ανοσία να γίνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα.

«Πιθανόν θα χρειαστεί περίπου το 65 έως 70% του πληθυσμού – σε αυτό το εύρος – να έχει προστατευτική ανοσία. Έτσι, για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πληθυσμούς, αστικούς και αγροτικούς και ηλικιακές ομάδες, μπορεί κανείς να το κάνει περισσότερο με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μέσω ενός εμβολίου», δήλωσε η Βαν Κέρχοφ.

Πηγή: healthreport.gr

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]