ΝΙΜΤΣ και Άττικα αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό

Με δύο νέα νοσοκομεία μπαίνει στη μάχη κατά του κορονοίού η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσπωπος Αριστοτελία Πελώνη, το ΝΙΜΤΣ αλλά και το ιδιωτικό Νοσοκομείο Άττικα ορίζονται ως νοσοκομεία που θα νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό.

Το ΝΙΜΤΣ θα ανήκει πλέον επιχειρησιακά στο ΕΣΥ για τον κορονοϊό, ενώ το υπουργείο Υγείας εκμισθώνει το ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο Άττικα στην Ελευσίνα προκειμένου να συμβάλει στην μάχη κατά του ιού.

Άλλωστε είναι σαφές ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα υλικά.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται κανονικά η καταγραφή όλων υλικών προστασίας στις εταιρείες που παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα ώστε να διατεθούν στο σύστημα υγείας.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους ιδιώτες γιατρούς καθώς πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν διαθέσιμα υλικά.

Την ίδια ώρα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει σε δέσμευση όλων των απαραίτητων υγειονομικών ειδών από τον ιδιωτικό τομέα, όπως αναπνευστήρες κ.λ.π., ενώ αντίστοιχη δέσμευση έχιε γίνει και για τις κλίνες στα ιδιωτικά νοσοκομεία εφόσον αυτά χρειασθούν.

Πηγή: healthreport.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]