Με κάθε μέσο ρίχνεται στη μάχη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το υπουργείο Υγείας

Την πρόθεσή του να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας στο ΣΚΑΙ, οι Έλληνες όταν ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας βγαίνουν έξω από τα μαγαζιά και τα club για να καπνίσουν, έτσι πρέπει να γίνεται και στη χώρα μας.

Ο υπουργός υγείας προκειμένου να βοηθήσει τα καταστήματα προτίθεται να επιδοτήσει μέχρι και την προμήθεια των επιχειρήσεων αυτών με θερμάστρες εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα από τους παραβάτες.

Τόνισε ότι “είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών και θα πάω σε αυτό μαζί με την ελληνική κοινωνία. Το 74% των καπνιστών θέλει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και να βοηθηθούν και οι ίδιοι.

Προτρέπω τους καπνιστές να πάνε στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα και να μην το προσπαθούν από μόνοι τους, γιατί έτσι θα έχουν πολλαπλές πιθανότητες επιτυχίες.

Όταν μειωθεί το κάπνισμα, μειώνονται οι καρκίνοι, μειώνονται οι πνευμονοπάθειες, μειώνονται οι καρδιοπάθειες, μειώνονται εγκεφαλικά, αυξάνει η ποιότητα ζωής του Έλληνα ” τόνισε ο υπουργός υγείας.

Σχετικά με τους ελέγχους σημείωσε ότι θα τους κάνει πρώτα από όλα η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ, οι λιμενικοί κοντά στα λιμάνια και όλοι αυτοί μαζί. Επίσης προχωρά υπουργική απόφαση που λέει ότι το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμπλήρωσε δε ότι σε 9 μεγάλες χώρες της Ευρώπης, με πρώτη απ’ όλους η Γαλλία, οι 9 μεγαλύτερες, η αστυνομία των χωρών τους εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Πηγή: Healthmag.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]