Ετοιμάζεται η νομοθετική ρύθμιση για να μην καταλογίζονται πρόστιμα σε γιατρούς για ιατρικές επιπλοκές!

Επρόκειτο ουσιαστικά για την εφαρμογή εγκυκλίου που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω του τότε Αν. Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη που εκδόθηκε στις 18/1/18. Προέβλεπε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους και όχι το νοσοκομείο, τις αστικές αποζημιώσεις σε περιπτώσεις επιπλοκών.

Κάτι που μέχρι τότε δε συνέβαινε καθώς την αστική ευθύνη αναλάμβαναν τα νοσοκομεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) ζήτησαν ξανά στην τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να πάψει ο καταλογισμός αστικής ευθύνης στους γιατρούς

Ο Υφυπουργός Υγείας – όπως ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ– δεσμεύτηκε ότι θα γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην καταλογίζονται στους γιατρούς του ΕΣΥ που δεν βαρύνονται με δόλο ή βαριά αμέλεια, αποζημιώσεις που επιδικάζονται σε βάρος των νοσοκομείων.

Πότε θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση

Ο ιατρικός κόσμος από την πρώτη στιγμή είχε αντιδράσει με τη ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, αναμένοντας ότι θα συμβούν τα χειρότερα. Κάτι που άλλωστε απεδείχθη στην πράξη με το πρόστιμο μαμούθ των 850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει τη νομοθετική ρύθμιση για το επόμενο νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί προς το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου και θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την αξιολόγηση στα νοσοκομεία, αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ κ.α.

Πηγή:HealthReport.gr 

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]