Έρχονται τα γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό – Πώς θα χρησιμοποιηθούν στον τουρισμό

Ξεκίνησε σιγά σιγά ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να εγκρίνει γρήγορα τεστ (αντιγόνου προς ώρας) που ανιχνεύουν σε πολύ λίγο χρόνο την ύπαρξη του ιού στον Οργανισμό.

Τα πρώτα τεστ αντιγόνου αρχίζουν να κυκλοφορούν ήδη στις ΗΠΑ ώστε να αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση στο υγειονομικό προσωπικό και σε όσους έρχονται σε επαφή με δομές υγείας. Ωστόσο φαίνεται ότι ο Αμερικανικός ΕΟΦ έδωσε με ταχύτατες διαδικασίες την έγκρισή του, παρότι με βάση την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν υπάρχει 100% αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στο νέο τεστ.

Γι αυτό όπου ένα δείγμα θα βγαίνει αρνητικό είναι πιθανό να επαναλαμβάνεται η εξέταση, καθώς μία ψευδώς αρνητική διάγνωση μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη.

Ταυτόχρονα πράσινο φως δόθηκε και σε ένα γρήγορο μοριακό τεστ που μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σπίτι και να φέρει το αποτέλεσμα πολύ γρήγορα.
Βέβαια θεωρείται ότι οι διαδικασίες των εγκρίσεων έχουν επιταχυνθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι ΗΠΑ στην ανίχνευση του ιού, χωρίς να θεωρούνται ακόμη απολύτως ασφαλή.

Ο τουρισμός

Προς την κατεύθυνση των ταχύτατων εγκρίσεων συνέβαλε και το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες θέλουν να «ανοίξουν» τα ταξίδια τους ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως ο τουρισμός.
Και στην Ευρώπη οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κεντρικά από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία εξετάζουν ακόμη το θέμα της διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου πριν από ένα ταξίδι.

Όλα δείχνουν πως εκεί που θα καταλήξουν οι ειδικοί της Ευρώπης– κάτι που θα ακολουθήσει και η χώρα μας- είναι να πραγματοποιείται το τεστ το περισσότερο μέχρι 24 ώρες πριν από ένα ταξίδι στη χώρα αναχώρησης. Στην περίπτωση που περάσουν οι 24ώρες δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το ταξίδι ή να συμμετάσχει ο επιβάτης στην πτήση.

Γι αυτό άλλωστε και οι κυβερνήσεις όλων των χωρών της Ευρώπης αναμένουν με αγωνία τα ασφαλή τεστ που θα δείχνουν με βεβαιότητα εάν κανείς είναι φορέας του νέου κορονοϊού ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Ταυτόχρονα όλοι αναμένουν και τα τεστ αντισωμάτων που θα δείχνουν ότι κάποιος νόσησε και τώρα έχει αναπτύξει αντισώματα δηλαδή έχει αποκτήσει ανοσία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ενώ αρχικά είχε διατυπωθεί πως όποιος έχει αντισώματα θα αποκτά κάτι σαν “διαβατήριο” για να κυκλοφορεί ελεύθερα, κάτι τέτοιο έχει αποκλεισθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κυρίως για να μην υπάρξουν ρατσιστικές συμπεριφορές στη χώρα.

ΠΗΓΗ: healthreport.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]