Τοποθέτηση Κυριάκου Μερελή στη 2η Εθνική Συνδιάσκεψη εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Ο Κυριάκος Μερελής Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην τοποθέτησή του στη 2η Εθνική Συνδιάσκεψη εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια και στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ευκαιρία που δίνεται για ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και λύσεων για θέματα που απασχολούν τον επαγγελματικό κλάδο. Επιπλέον, ανέλυσε τη δυνατότητα ενίσχυσης της ενότητας και της δυναμικής που επικρατούν σε αυτόν και αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του.

Σημείωσε δε ότι οι προτεραιότητες και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν αφορούν στις μεγάλες αλλαγές που θα επέλθουν και θα επηρεάσουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και συνοψίζονται στις εξής:

«Στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και στους μετασχηματισμούς που αυτή θα επιφέρει τόσο στο κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης όσο και σε πολλά άλλα επαγγέλματα. Γι’ αυτό το λόγο οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Θεωρώ ότι μόνο με την αναβάθμιση, των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων μας, μπορούμε να είμαστε επίκαιροι στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ιδιωτικής ασφάλισης.

Στην κλιματική αλλαγή, η οποία προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων. Η ιδιωτική ασφάλιση των φυσικών φαινομένων, πρέπει να καταστεί υποχρεωτική από την πολιτεία δίνοντας τα απαραίτητα φορολογικά και όχι μόνο κίνητρα στους πολίτες.
Στην ανάγκη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μας συστήματος. Η ιδιωτική ασφάλιση, πρέπει να αποτελέσει βασικό πυλώνα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και της υπογεννητικότητας, αλλά και για να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη, η ευημερίας και η πρόοδος.

Το έργο που έχουμε αναλάβει να επιτελέσουμε οι θεσμικοί εκπρόσωποι του κλάδου μας είναι μεγάλο και δύσκολο, γι΄αυτό και απευθύνω κάλεσμα ενότητας, συστράτευσης και συμπόρευσης στις παρεμβάσεις του κλάδου για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως π.χ. η ένταξη του επαγγέλματός μας σε προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης από πόρους του ΕΣΠΑ και όχι μόνο».

Κλείνοντας, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο ορισμένοι συνάδελφοι, να ενισχύουν μέσω της τοποθέτησης χαρτοφυλακίων, εκείνες τις ασφαλιστικές εταιρίες που υπονομεύουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, χρησιμοποιώντας και άλλα κανάλια διανομής των ασφαλιστικών τους προϊόντων. Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε αν αυτοί οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται ότι «κανιβαλίζουν» την ασφαλιστική αγορά, ότι μειώνουν το εισόδημα τους θέτοντας σε κίνδυνο την επαγγελματική τους υπόσταση και την οικονομική τους ανεξαρτησία.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]