Νέα πεδία ασφάλισης ανοίγουν οι αυξανόμενες πωλήσεις αυτοματοποιημένων οχημάτων

Με νέες προοπτικές αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες τις εξελίξεις στα οχήματα τα οποία καλούνται να ασφαλίσουν. Η ασφάλιση των οχημάτων πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της τεχνολογίας που δείχνει ότι ο αυτοματισμός εκτινάσσεται. Τα δεδομένα των πωλήσεων δείχνουν ότι αυξάνονται σε Ευρώπη και ΗΠΑ τα αυτοματοποιημένα οχήματα. Σύμφωνα με την έρευνα της Canalys, στο τρέχον έτος και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο 3μηνο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με αυτοματοποίηση “επιπέδου 2” (Level 2) στην Ευρώπη αντιπροσώπευαν το 8% των συνολικών – από 3% ένα χρόνο πριν – ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ ήταν 10%.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δε μπορεί να ασφαλίζουν με το ίδιο μοντέλο και την ισχύουσα έως σήμερα αντίληψη τα νέα αυτοματοποιημένα οχήματα που οι «προβλέψεις γι΄αυτά σε κάθε επίπεδο» εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία από τα συμβατικά γνωστά δεδομένα. Με βάση αυτά οι εταιρείες κινούνται σε νέα πεδία προσδιορισμού των όρων και των τιμολογίων ασφάλισης των σύγχρονων οχημάτων.

Ας σημειωθεί ότι στο 2ο τρίμηνο του 2019 διατέθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά 325.000 επιβατικά αυτοκίνητα με επίπεδο αυτονομίας “2”, αριθμός αυξημένος κατά 175% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Toyota να διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγορά τα περισσότερα αυτοκίνητα με λειτουργικότητα αυτονομίας.

Στην αμερικάνικη αγορά
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Toyota και η Nissan κυριάρχησαν στις πωλήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων με τις Audi, BMW, Mercedes-Benz και Tesla να ακολουθούν. Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι κατασκευαστές οφείλουν να εκπαιδεύσουν τους οδηγούς στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οδήγησης των αυτοματοποιημένων οχημάτων, στο πλαίσιο της αυξημένης διάθεσης, ζήτησής τους.

Πηγή: sepe.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]