Δριμεία κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το βήμα της 84ης ΔΕΘ. Από τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα δεν γλίτωσε ούτε το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και δη την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Τονίζοντας μάλιστα ήδη από την αρχή της ομιλίας του ότι «η χώρα έχει νέα κυβέρνηση, αλλά έχει και μια ισχυρή, ισχυρότατη αντιπολίτευση» ευθύνη της οποίας είναι να «κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μην επιτρέψουμε να γκρεμιστούν όλα όσα χτίσαμε με κόπο, όσα ο ελληνικός λαός έχτισε και κέρδισε με κόπο» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται και να αφήσουμε να συμβούν πράγματα που θα ακυρώνουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να χαραμιστούν οι δυνατότητες που διανοίχτηκαν για τη χώρα, δεν θα χαριστούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια οπισθοδρόμησης που μειώνει τις κατακτήσεις και τις θυσίες όλων μας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί καθ ‘ υπόδειξη των βιομηχάνων του ΣΕΒ”.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην παντελή έλλειψη αναφοράς στο κυβερνητικό πρόγραμμα για τον κατώτατο μισθό. «Και φυσικά ούτε λόγος για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019. Τι έγινε άραγε με την προγραμματισμένη από εμάς αύξηση 7%+7% τα επόμενα δυο χρόνια; Δεν ακούσαμε κουβέντα πριν μια εβδομάδα. Μάλλον θα τους ξέφυγε» ήταν το δηκτικό σχόλιο Τσίπρα.

«Το Ασφαλιστικό είναι βιώσιμο, για ποιο λόγο ξανανοίγει»

Λάβρος κατά της κυβέρνησης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και σε ότι αφορά στο Ασφαλιστικό. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ξανανοίγει το ζήτημα για να απαντήσει ότι αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν όφελος ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

«Στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ένα σχέδιο που ακυρώνει προκλητικά όλη την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί για να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Ένα σχέδιο που θέτει και πάλι σε διακινδύνευση τις συντάξεις και τις εισφορές των ασφαλισμένων, τους κόπους μιας ζωής.» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Και το ερώτημα είναι για ποιο λόγο να ξανανοίξει το ασφαλιστικό; Ποιος μας πιέζει για κάτι τέτοιο; Ποια ανάγκη; Ποιος άραγε ωφελείται από ένα τέτοιο σχέδιο; Όσες φορές κι αν ρωτήσαμε τη ΝΔ δεν πήραμε απάντηση.»

“Πώς άλλωστε να ξεστομίσει μια κυβέρνηση ότι προχωρά σε ένα τέτοιο πρωτάκουστο ντιλ, μόνο και μόνο για να κομίσει όφελος σε πολύ συγκεκριμένες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες;»

Δείτε την Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: