Μήνυμα αισιοδοξίας για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τον Έβρο

Θετικό μήνυμα προς όλο τον κλάδο για το μέλλον του επαγγέλματος και των εργασιών του αποστέλλει η ασφαλιστική διαμεσολάβηση του Έβρου και της ευρύτερης περιοχής. Παρά τα όποια τοπικά ή γενικά προβλήματα όπως το bancassurance, οι επαγγελματίες της περιοχής δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν με την αρωγή του Επιμελητηρίου Έβρου ημερίδα την οποία στήριξε το Ε.Ε.Α. με την παρουσία του προέδρου κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, του γ.γ κ. Δ. Γαβαλάκη και του Οικονομικού Επόπτη κ. Παν. Παντελή.

Στην ημερίδα ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε όλες τις ενέργειες που το Ε.Ε.Α. δρομολογεί για να συντελέσει στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του κλάδου όπως η 2η Εθνική Συνδιάσκεψη, το πανελλαδικό συνέδριο, η επιστημονική μελέτη για τη διαμεσολάβηση, και άλλα επαναλαμβάνοντας την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίζει τα Σωματεία, και τη συνεργασία με τα τοπικά επιμελητήρια. Ο κ. Γαβαλάκης ενημέρωσε εστιασμένα για τις ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στις αναγκαίες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν από τον κάθε επαγγελματία ώστε να εργαστεί εκσυγχρονισμένα στο περιβάλλον που δημιουργείται. Ανέδειξε τη σημασία οργάνωσης του κάθε γραφείου και των διαδικασιών-υποχρεώσεων που και λόγω IDD οι επαγγελματίες οφείλουν να ακολουθούν. Ο κ. Παντελής, ανέλυσε όλες τις φορολογικές παραμέτρους που διέπουν το επάγγελμα και έδωσε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Οι εκπρόσωποι του Έβρου 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου κ. Δημ. Μπακαλίδης χαιρέτισε την εκδήλωση και τόνισε στο insurance-eea ότι είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα εξελιχθούν για τους επαγγελματίες της περιοχής σε συνεργασία με τον Επιμελητηριακό θεσμό. Εξήρε τη θετική στάση του προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη ο οποίος στηρίζει τον κλάδο και στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, παραβρέθηκε, χαιρέτισε αντάλλαξε με τον πρόεδρος και τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. εθιμοτυπικά ενθύμια, και  συντέλεσε στην εξέλιξη της ημερίδας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη για την ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών του Έβρου.

Ο κ. Μπακαλίδης, εξήγησε στο insurance-eea ότι μέσα από εκδηλώσεις όπως η Ημερίδα, επιδιώκεται να δοθεί στους επαγγελματίες του νομού η νέα τάση που διαμορφώνεται στον κλάδο. Ακόμα διαβλέπει προοπτικές, και «είμαστε εδώ για να τις εκμεταλλευθούμε» τονίζει συνεχίζοντας ότι «θέλουμε να αλλάξουμε την ασφαλιστική συνείδηση, να δώσουμε νέα πνοή στον κλάδο».

Να σημειωθεί ότι η Ημερίδα που οργανώθηκε εντάσσεται στην προοπτική στενότερης συνεργασίας των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια της χώρας και την υλοποίηση των όσων είχαν καθοριστεί στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για την διαμόρφωση ισχυρών δεσμών και κοινών πολιτικών και ενεργειών μεταξύ των δυνάμεων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πηγή: insurance-eea.gr

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]