Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στο roadshow του ΧΑΚ στην Αθήνα

  • Σημαντικές παρουσιάσεις και 70 επιχειρηματικές συναντήσεις από τις 6 εταιρείες που συμμετείχαν

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε το roadshow που οργάνωσε το ΧΑΚ στην Αθήνα, ενώ επαναδιατυπώθηκε η πρόθεση των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθήνας για διεύρυνση των ήδη στενών σχέσεων τους.

Η εκδήλωση- roadshow, που έγινε στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, άρχισε με το κτύπημα με το παραδοσιακό καμπανάκι και χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του ΧΑΚ κ. Μαρίνο Χριστοδουλίδη και τον Διεθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου  Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Λαζαρίδης καλωσόρισε την αποστολή του ΧΑΚ και τις εταιρείες του και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χρηματιστηρίων στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας. Όπως είπε, στόχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι η διεύρυνση και επέκταση της συνεργασίας με το ΧΑΚ προς αμοιβαίο όφελος.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης ανάφερε ότι το roadshow στην ΑΘήνα γίνεται στα πλαίσια της απόφασης του ΧΑΚ για εξωστρέφεια. Μετά τη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας, πρόσθεσε, το ΧΑΚ μπορεί και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να επανακτήσει τη θέση του στην αγορά και να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό του ρόλο στην κυπριακή οικονομία. Ο κ. Χριστοδουλίδης συνέχισε λέγοντας ότι το ΧΑΚ έχει στενότατες σχέσεις με το Χρηματιστήριο Αθηνών τόσο στα πλαίσια της Κοινής Πλατφόρμας όσο και με το Χρηματιστήριο Ενέργειας στο οποίο είναι μέτοχος. Η ελληνική αγορά, πρόσθεσε, είναι πάντοτε στις προτεραιότητες του ΧΑΚ, λόγω των στενών εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών δεσμών, αλλά και λόγω της διαχρονικής συνεργασίας.

Αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη φιλοξενία και την οργάνωση του roadshow, είπε ότι οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην αποστολή διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κυπριακή οικονομία και μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ κ. Νίκος Τρυπάτσας προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας και ειδικότερα της αγοράς του ΧΑΚ, δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία  στους ελλαδίτες επενδυτές.

Σύμφωνα με τον κ. Τρυπάτσα, η οικονομική κρίση επηρέασε και τις δραστηριότητες του ΧΑΚ, το οποίο, όμως, τώρα προχωρά δυναμικά με νέες πρωτοβουλίες για ανάκτηση του ρόλου και της αποστολής του. Στα πλαίσια αυτά, είπε, είναι που διοργανώθηκε και το roadshow της Αθήνας, το οποίο αποτελεί και την πρώτη εκδήλωση στο εξωτερικό. Τέλος, ο κ. Τρυπάτσας αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου καθώς και στο φορολογικό πλαίσιο που αφορά τις επενδύσεις στο ΧΑΚ.

Μετά ακολούθησαν οι επιμέρους παρουσιάσεις των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑΚ ,που έλαβαν μέρος στην αποστολή. Στα πλαίσια αυτά, έγιναν γύρω στις 70 κατ’ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις εκπροσώπων των θεσμικών επενδυτών και των αντίστοιχων κυπριακών εταιρειών. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην αποστολή είναι:

  • Η Τράπεζα Κύπρου
  • Η Ελληνική Τράπεζα
  • Η Δήμητρα Επενδυτική
  • Η Logicom Ltd
  • Η Atlantic Insurance
  • Η Petrolina (Holdings) Public Ltd

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές, εκπρόσωποι χρηματιστηριακών γραφείων, διαχειριστές επενδύσεων και άλλοι παράγοντες της αγοράς και ενδιαφερόμενοι.

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]