Κύπρος: Ισχυρές αντοχές για την ασφαλιστική βιομηχανία, ουσιαστική συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη

Η ανάπτυξη εργασιών του ασφαλιστικού κλάδου, η συμβολή του στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει στην ποιότητα ζωής του πολίτη ήταν τα βασικά μηνύματα που αναδείχθηκαν στην 42η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου.

Ανταποκρινόμενη στις κοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού, η ασφαλιστική αγορά στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, ανθρώπινα, με μια μεγάλη δωρεά ύψους €100,000 προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και άλλες επιμέρους αξιόλογες πρωτοβουλίες.

Οι εταιρείες αντιμετώπισαν την κατάσταση με ευαισθησία και κατανόηση αφού, μπήκαν στην ίδια θέση με τους πελάτες. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, τα αιτήματα των πελατών εξετάστηκαν με προσοχή και στο πλαίσιο του εφικτού, δόθηκαν οι κατάλληλες λύσεις ανάμεσά τους, διευκολύνσεις στην καταβολή ασφαλίστρων και χρονικές ή άλλες μορφές επέκτασης καλύψεων.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ, κ. Ανδρέας Στυλιανού τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα διαδραματίσει δυναμικό ρόλο στην προσφορά υπηρεσιών στο κλάδο υγείας γιατί η ιδιωτική ασφάλιση «δίνει το δικαίωμα στους πελάτες να επιλέγουν το νοσοκομείο και τον ιατρό, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, παρέχει καλύψεις και ωφελήματα, που δεν περιλαμβάνονται στο ΓεΣΥ με την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα να γίνεται χωρίς καθυστέρηση και λίστες αναμονής». Έμφαση έδωσε και στην ανάπτυξη των εργασιών του κλάδου τα τελευταία χρόνια παρά τις προκλήσεις καθώς και στη συμβολή του τομέα στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας μέσω της συνεισφοράς του στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα, για το έτος 2019, η ασφαλιστική βιομηχανία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, συνέχισε την ανοδική πορεία και επέδειξε για ακόμη μια χρονιά ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα, δυναμισμό και ανάπτυξη. Ενδεικτικά, τα συνολικά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 4.3% και ανήλθαν σε €930 εκ. έναντι €892 εκ. το 2018. Στα επιμέρους στοιχεία, ο Κλάδος Ζωής παρουσίασε άνοδο 0.6% και ο Γενικός Κλάδος 7%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ετικέτες

[adrotate banner="18"]
[adrotate banner="5"]
[adrotate banner="6"]

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

[et_bloom_inline optin_id="optin_3"]